Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Topkapı Sarayı'nda 'Devrim' Niteliğinde İşler Yaptık"

Restorasyonu tamamlanan tarihi Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin açılış töreninin ardından TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı için, ''Bir rota çizdik, bir strateji planımız var ve adım adım orayı Kanuni Sultan dönemindeki ciddiyetine, görkemine, saygınlığına ve güzelliğine

yapi.com.tr / AA
"Topkapı Sarayı'nda 'Devrim' Niteliğinde İşler Yaptık"

Restorasyonu tamamlanan tarihi Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin açılış töreninin ardından TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı için, ''Bir rota çizdik, bir strateji planımız var ve adım adım orayı Kanuni Sultan dönemindeki ciddiyetine, görkemine, saygınlığına ve güzelliğine kavuşturmaya çalışıyoruz'' dedi. Bakan Günay, ''Basında bazı talihsiz haberler çıkıyor tabii 'Koltuk oraya götürüldü' falan diye; ama bunlar teferruat. Belki yaptıklarımızdan rahatsız olanların konu saptırma çabaları. Biz burada devrim niteliğinde işler yaptık'' şeklinde konuştu.
    
Şimdiye kadar Milli Savunmanın kullandığı dört depoyu Topkapı'nın teşhir mekanları, kültürel sosyal mekanlar haline getirmeye çalıştıklarını bildiren Günay, ''Ben şu anda Topkapı'da neler yapacağımızı çok iyi biliyorum. Bir rota çizdik, bir strateji planımız var ve adım adım orayı Kanuni Sultan dönemindeki ciddiyetine, görkemine, saygınlığına ve güzelliğine kavuşturmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.


Günay, bunun dışında Sultan Abdülhamit'e uzun süre çalışma mekanı olan Yıldız Sarayı'nın restorasyon işine girdiklerini ifade ederek, burasının terk edilmiş, unutulmuş durumda olduğunu, dört yılda en çok uğraşacağı işlerin başında burasının geldiğini söyledi.
    
Yassıada'yı bir özgürlükler müzesi ve demokrasi adası haline getirmeye çalışmanın, yıllardır talepleri olduğunu anlatan Günay, şöyle konuştu:
    
''Seçimin hemen eşiğinde bize bu tahsisi yaptı Sayın Başbakanımız, çok teşekkür ediyorum kendisine. Önümüzdeki günlerde ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, İstanbul Valimizi, teknik arkadaşlarımızı alarak Yassıada ve Sivriada'da gerekli incelemeleri yapacağım. Önümüzdeki dönem İstanbul hem yeni bir müze hem yeni bir kültür vahası hem demokrasi ve özgürlük kavramıyla kavrayan kültür adası, hatta adaları kazanmış olacak.''
    
Selimiye'nin Dünya Miras Listesi'ne girdiğini, bunun çok heyecan verici olduğunu belirten Günay, şunları kaydetti:
    
''90 yıl sonra bizim topraklarımızdan alınıp götürülmüş olan Boğazköy Sfenksi topraklarımıza dönüyor, Anadolu'ya dönecek. Çorum Müzesi'nde sergilenecek. Divriği Dünya Miras alanının çevresinde yeni kamulaştırma projelerini başlattık ve 90 yapının çok önemli bir kısmıyla mutabakata vardık. Orada epey bir yapıyı kaldırmıştık. Şimdi Divriği Ulu Cami ve Şifahanesi ile Kale arası da kalksın, bütünleştirip Anadolu'nun bu önemli mücevherini dünyaya tanıtmaya çalışacağız ama Diyarbakır'da, Kars'ta unuttuğumuz yerler vardır. Elbette Hatay'da, İzmir'de, Antalya'da, Türkiye'nin başka yerlerinde daha çok yapacak işimiz var. Geçtiğimiz dört yılın deneyim ve birikiminden yararlanarak şimdi daha hızlı çalışma performansı sergileyeceğimizi düşünüyorum.''
   
Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi restorasyonu
 
Bakan Günay, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi restorasyonunun ayrıntılarının sorulması üzerine, aslında müzenin daha önce restore edildiğini belirterek, ''Biz yeni başladığımızda 7 yıldır kapalıydı burası. Bir an önce açılsın düşüncesiyle o restorasyonla yetinip açmıştık; ancak zaman içinde hiçbir şeyin mükemmel olmadığını gördük ve yenileme ihtiyaçları doğdu'' dedi. Bakan Günay, şöyle devam etti:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: restorasyon kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/topkapi-sarayinda-devrim-niteliginde-isler-yaptik_88299.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!