Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Toprak Altındaki 9 İşçiye Sigorta Ayıbı

Maden kazalarında yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına ödenecek tazminat tutarı 1 milyon TL’ye yükseltildi. Ancak İliç’te toprak altındaki 9 madencinin yakınlarının bundan yararlanamayacağı ifade edildi.

yapi.com.tr
Toprak Altındaki 9 İşçiye Sigorta Ayıbı (Fotoğraf: AA)

Madende çalışan işçilere uygulanan ferdi kaza sigortasındaki teminat tutarı yeni yapılan düzenleme ile 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildi. 19 Mart 2024’te yürürlüğe giren düzenlemeye göre maden kazasında yakınlarını kaybedenler, ölen her bir işçi için 1 milyon TL tazminat alacak.

Ancak düzenlemeye geçici bir madde konularak İliç kazası dahil edilmediğinden bu madende hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına 1 milyon TL yerine 150 bin TL tazminat ödeneceği belirtildi. Bu işçilerin yakınlarına Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sigorta aracılığıyla yapılacak teminat ödemeleri ise yeni düzenlemenin dışında yer alıyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Tarife ve Talimatı Tebliği’nde değişikliklere gitti, sakatlanma ve ölüm teminatı  kişi başı 1 milyon TL’ye; prim tutarı da 700 TL’den 4 bin 675 TL’ye yükseltildi. Kazalarda sakatlanma ve ölüm teminatlarının Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi’ne zorunlu olarak reasüre edilecek tutarın alt sınırı da kaza başına 1.5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye çıkarıldı. Bu tebliğin dışında, idari kararla daha önce sadece kömür ve krom madenlerinde uygulanan zorunlu ferdi kaza sigortası bütün maden işletmeleri için zorunlu hale getirildi. Bu nedenle işletmeler yer üstü ve yeraltı dahil tüm maden sahalarında çalışan işçileri için zorunlu ferdi kaza sigortası yaptırmak zorunda olacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toprak-altindaki-9-isciye-sigorta-ayibi_202205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!