Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Torunlar Davası Avukatlarından Duruşmaya Çağrı

İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatında üç yıl önce 10 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetiyle ilgili davaya yarın devam edilecek. İşçi ailelerinin avukatları, tüm emek örgütlerine, sendikalara ve hukukçulara davaya sahip çıkma çağrısında bulundu.

yapi.com.tr
Torunlar Davası Avukatlarından Duruşmaya Çağrı

Avukatlar tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’deki sembol iş cinayetlerinden birisi olan Torun Center şantiyesindeki asansör faciası nedeniyle devam eden dava; emekten, insandan ve adaletten yana tüm kesimlerin ve kişilerin desteğine, ilgisine ihtiyaç duyuyor” denildi.

Katliam göz göre göre geldi

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Torun Center’da “kazanın” göz göre geldiğine dikkat çekilen açıklamada, “Torunlar, daha hızlı üretim ve rant elde etme adına temel iş güvenliği tedbirlerini dahi almadan göz göre göre katliama davetiye çıkarmış; TOKİ, yasal sorumluluğu olmasına rağmen iş güvenliği tedbirlerini denetlememiş; iş güvenliği firması, işçilerin iş güvenliği eğitimi almadan asansörlerde çalıştırılmasına ve arızalı asansörlerin çalıştırılmasına göz yummuştu” ifadeleri kullanıldı.

Asansörlerin bu iş cinayeti öncesinde de defalarca benzer şekilde arıza yaptığını, hatta katliamdan birkaç ay önce yine bir asansör “kazasında” Erdoğan Polat adlı işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan avukatlar, “Müfettişler işyerinde 20 kalemde iş güvenliği tedbiri eksikliği tespit etmiş, ancak bu eksikliklerin hiçbiri giderilmeden, işin aksamaması için çalışma tüm hızıyla, gece gündüz devam etmiştir. Torunlar işvereni de sahadaki işveren temsilcileri de asansör firması yetkilileri de asansör arızalarını bildikleri halde aynı asansörlerle işin sürdürülmesini sağlamışlardır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu duruma göz yummuş, denetim görevini yerine getirmemiştir” dedi.

‘Duruşmayı takip edin’

İşçi yakınlarının avukatları, şunları kaydetti: “Lüks bir rezidans inşaatında asansör 32’nci kattan düşerek 10 işçiye mezar olmuştur. İş cinayetinde yaşamını yitiren ailelerin vekilleri olarak, tüm meslektaşlarımızı, sendikaları ve tüm emek örgütlerini; yargının, patronlar ve tüm sorumlular için cesaretlendirici cezasızlık pratiğine son vermesini sağlamaya, işçiler için adalet arayışına destek vermeye, duruşmaları takip etmeye çağırıyoruz.”

Torunlar davası, yarın (11 Mayıs) saat 10.30’da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/torunlar-davasi-avukatlarindan-durusmaya-cagri_158617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!