Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TPE 2014 Ücret Tarifesini Belirledi

'Türk Patent Enstitüsü'nce 2014 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğ', Resmi Gazete'de yayımlandı.

yapi.com.tr / AA
TPE 2014 Ücret Tarifesini Belirledi

Düzenlemeye göre, 15 Ocak tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nun hükümleri kapsamında elektronik ortamda yapılan patent ve faydalı model başvurularında 10 lira, yıllık ücret işlemlerinde 10 lira, marka başvurularında 20 lira, marka tescil belgesi düzenleme noksan tamamlama işlemlerinde 10 lira ve endüstriyel tasarım başvurularında 30 lira toplam ücretten indirilecek.

İlgili düzenlemelerde belirlenmiş süreler içinde, bir işlemle ilgili ücretin ödenmemesi halinde, işlem hüküm ve sonuç doğurmamış sayılacak. Patent ve faydalı model başvuruları için yurt dışındaki araştırma ve inceleme kuruluşlarının hizmetlerinden yararlanılması durumunda söz konusu kuruluşlara ödenecek ücret ve ödeme şekli, Türk Patent Enstitüsü ve uluslararası kuruluşlar arasındaki çalışma protokolleri hüküm çerçevesinde yürütülecek. Ödeme, KDV de eklenerek, ilgili döviz cinsinden yapılacak.

Coğrafi işaretlerin korunmasıyla ilgili başvurular için konu hakkında uzman olan bir veya birden fazla kamu kuruluşu, üniversite veya tarafsız özel kuruluşların hizmetlerinden yararlanılması durumunda, söz konusu kuruluşların hizmetlerin dolayı alacakları ücretle birlikte ilgili cetvelde belirtilen ücret itiraz sahibi tarafından TPE'ye ödenecek. İlgili kuruluşlara ödemeleri TPE yapacak.

Resmi Marka Gazetesi ile Resmi Marka Bülteni ve CD'si, Resmi Patent Bülteni ve CD'si, Resmi Endüstriyel Tasarımlar Bülteni ve CD'si abonelikleri 1 Ocak-31 Aralık dönemi için gerçekleştirilecek. Dönem içinde abone olacakların aboneliği, aboneliğin yapıldığı tarihle 31 Aralık tarihleri arasındaki dönemi kapsayacak.

Öte yandan, bu düzenlemeyle 3 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Patent Enstitüsünce Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğ (2013-1) yürürlükten kaldırıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tpe-2014-ucret-tarifesini-belirledi_115424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!