Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TURAB Libya'daki Gelişmelerden Umutlu

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Türk müteahhitlik sektörünün Libya'daki alacaklarına ilişkin varılan mutabakatla ilgili, ''Müteahhitlerin bu sabırlı ve özverili duruşu karşısında devletimizin verdiği destek önemlidir'' dedi.

yapi.com.tr / AA
TURAB Libya'daki Gelişmelerden Umutlu

TURAB Genel Başkanı Emin Ucuz, yazılı açıklamasında, dünya çapında 28 milyar dolarlık iş yapan Türk müteahhitlik sektöründe Libya'nın 3'üncü büyük müşteri olduğunu belirtti. Türk şirketlerinin Libya'daki fedakarlığı karşısında Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la buluştuğu Türkiye temaslarında yapılan mutabakata göre Libya'ya dönüp yatırımlarına devam eden Türk şirketlere, hak edişlerinin yarısını hemen alabileceklerinin müjdelendiğini ifade eden Ucuz, gelişmelerden memnun olduklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın konuyla ilgili hassasiyet ve takipleri sonucu olumlu sonuçlar alındığını bildiren Ucuz, şunları kaydetti:

''Varılan mutabakat iş dünyası adına güven ve memnuniyet vericidir. Hak edişlerin yanı sıra Libya'da bazı Türk şirketleri olaylar nedeniyle zarar görmüştür. Bu zararların karşılanması konusunda da Libya devletinden hassasiyet beklenmektedir. Türk müteahhitlik sektörünün gücü Libya'da bir kez daha görüldü. Savaşın ortasında kalan, hak edişlerini tahsil edemeyen ve üstüne üstlük bir de zarar gören firmaların büyük çoğunluğu her şeye rağmen ayakta kalmayı başardı. Bu da ne kadar titiz çalıştığımızın göstergesidir. Türk müteahhitleri kendilerini en zor ve kötü koşullara karşı sürekli olarak hazır tutmakta ve ülkesine katkısını günden güne arttırmaktadır. Müteahhitlerin bu sabırlı ve özverili duruşu karşısında devletimizin verdiği destek de önemlidir. İnanıyoruz ki ileri süreçlerde müteahhitlerimiz dünya arenasında çok daha fazla söz sahibi olacaktır.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/turab-libyadaki-gelismelerden-umutlu_105096.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!