Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Libya En Fazla İhracat Yapılan İlk 5 Ülke Arasında

AKİB Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Aymen: Libya, en fazla ihracat yaptığımız ilk 5 ülke arasına girmiştir...

yapi.com.tr / AA
Libya En Fazla İhracat Yapılan İlk 5 Ülke Arasında

Yazılı bir açıklama yapan Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, Libya'ya yapılan sektör ihracatının 2012'de rekor düzeyde arttığını bildirdi.

İhracatta rekorla veda edilen 2012 yılında, yüzde 100'e yakın katma değer ile ithal girdisi olmadan ülke ekonomisine katlı sağlayan ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörünün, Türkiye geneli ortalamasının üzerinde yüzde 14'lük bir artış yakaladığını ifade eden Aymen, AKİB Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri sektörünün ise 2012 yılını Türkiye geneli sektör ihracatının artışının da üzerinde yüzde 19'luk bir artışla kapadığını bildirdi.
    
''Yüzde 616'lık bir artış''
    
Aymen, sektörün hem Türkiye geneli hem de AKİB olarak ihracatında öne çıkan pazarları incelendiğinde Irak'ın en önemli pazar olduğunun görüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

''Irak, Türkiye geneli sektör ihracatında yüzde 18,4 oranında pay alırken AKİB ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatında ise yüzde 28 oranında pay almıştır. Arap Baharının yarattığı siyasi istikrarsızlık sebebiyle Libya'ya yönelik düşen sektör ihracatımızı, ülkedeki toparlanma sürecini avantaja çeviren ihracatçılarımız sayesinde bu yıl rekor seviyede artırmayı başardık. Libya pazarı hem Türkiye geneli sektör ihracatımızda yüzde 616'lık bir artış ve hem de AKİB ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatında yüzde 1014'lük bir artış yakalayarak öne çıkan ülkeler arasına girmiştir. Özellikle mobilya ihracatında Libya, en fazla ihracat yaptığımız ilk 5 ülke arasına girmiştir.''

Aymen, sektörü daha da ileriye taşımak adına birliğe üye mobilya üretici-ihracatçı firmalar için 'Üretim Geliştirme Projesi' başlattıklarını da kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/libya-en-fazla-ihracat-yapilan-ilk-5-ulke-arasinda_103849.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!