Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turizm Sektörüne İlave İnşaat İzinleri

Turizm sektöründe yapılan yönetmelik değişikliğiyle 4 ve 5 yıldızlı otelleri kapsayacak şekilde kıyılara ve yeşil alanlara ilave inşaat izni getirildi.

yapi.com.tr
Turizm Sektörüne İlave İnşaat İzinleri

Turizm sektöründe yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik değişikliğiyle 4 ve 5 yıldızlı otellere “ek imar hakkı” tanınırken yeni kurulacak Turizm Ajansı ile seçilen turizmcilere şartsız kaynak aktarma yolunu açıldı. BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; ETS Turizm sahibi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, aralarında kendi tatil köylerinin ve otellerinin de bulunduğu birçok “lüks otel” için kritik değişikliklere imza attı. Yönetmelik değişikliğiyle 4 ve 5 yıldızlı otelleri kapsayacak şekilde kıyılara ve yeşil alanlara ilave inşaat izni getirildi.

Yönetmeliğe göre, devletin turizm amaçlı tahsis ettiği bölgelerde yapılan otellere, daha önce izin verilmeyen alanlara genişleme imkanı getirildi. İnşaat yapılacak alan hesabına dahil edilen birçok yer bu hesaptan çıkarıldı ve otellerin ek inşaat yapmalarının önü açıldı. Yönetmeliğe göre bu haktan sadece 4 ve 5 yıldızlı oteller yararlanabilecek ve düzenleme ormanlık alan ile kıyı alanlarını da kapsayacak.

Lobi ve Resepsiyon da Çıkarıldı
Yeni düzenleme ile inşaat alanından sayılmayacak ve otellerin yeni inşaat alanına kavuşmasını sağlayacak yerler arasında şu bölümler yer aldı: “Açık yüzme ve süs havuzu, lobi, resepsiyon, bahçe duvarı, istinat duvarları, normal merdiven haricinde kaçış yolu içerisinde yer alan, asgari ölçülerde ve adetlerde yapılan merdiven evi ile yangın güvenlik holleri, asansör boşlukları, ışıklıklar, çöp ve atık ayrıştırma bacaları, hava bacaları. Ana yapının dışında kalan binaya ait arıtma tesisi ve trafolar, jeneratör, yağmur suyu toplama havuzu, evsel atık ve geri dönüşüm hazneleri, ısı merkezi.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/turizm-sektorune-ilave-insaat-izinleri_173912.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!