Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Türk Akım'ı Çok Kısa Sürede Hayata Geçirilebilir'

Rus doğalgaz devi Gazprom CEO'su Miller, "Türk Akım'ı çok kısa bir sürede hayata geçirilebilir" dedi.

yapi.com.tr
'Türk Akım'ı Çok Kısa Sürede Hayata Geçirilebilir'

Gazprom CEO'su Alexei Miller, Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi anlaşmazlıkların Türk Akım doğal gaz boru hattı projesinin etkilemeyeceğini söyledi.

Miller, gerekli imzaların atılması, onayların verilmesi halinde Türk Akım'ın çok kısa bir sürece uygulamaya geçirilebileceğini savundu.

Miller, Türk Akımı'nın çabuk hayata geçirilebilecek olmasına neden olarak, Türk Akımı'nın Güney Akımı ile aynı koridorda yer alacak olmasını gösterdi. Miller, "Her iki boru hattı projesinin üçte ikisi aynı rotada inşaa edilecek. Güney Akımı için tüm zemin artıştırmaları ve hazırlık çalışmaları yapıldı. Bu nedenle Türk Akımı'nın hayata geçirilmesi çok kısa sürecek" diye konuştu.

Bununla birlikte Miller, Türk Akım'ın ne zaman uygulamaya geçeceği konusunda bir takvim vermedi, herşeyin hükümetler arası anlaşmanın imzalanmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Novak: Putin ve Erdoğan Türk Akımı’nı görüştüler

Öte yandan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Erdoğan ile Putin'in dün akşam gerçekleştirdikleri görüşmede Türk Akımı'nın hayata geçirilmesi konusunu da ele aldıklarını belirterek, şuanda projenin yürütülmesi için yeni hükümetin kurulmasını ve enerji bakanının atanmasının beklendiğini söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı sözleşmesinin imzalanmasının taslağın onaylanma süresine bağlı olduğunu ve bu sürecin uzun sürmeyeceği fakat Aralık ayında imzalanmasının düşük ihtimal olduğunu bildirdi.

Novak şu açıklamayı yaptı: 'Hiç şüphesiz ki, Putin ve Erdoğan'ın görüşmesinde bu konuya değinildi. Hükümet kurulur kurulmaz sözleşmenin gerçekleşmesi için çalışmalar devam edecek.'

Sözleşmenin ne zaman imzalanacağı sorusuna ise Rus Bakan şu şekilde cevap verdi:'Her şey sözleşme taslağının onaylanma süresine bağlı. Bunun uzun bir süreç olacağını düşünmüyorum, ama aralıkta olması düşük ihtimal. Önemli olan Türkiye'nin ilgili bakanı ne zaman belirleyeceği. Daha sonra bakanla görüşmelere devam edeceğiz.'

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-akimi-cok-kisa-surede-hayata-gecirilebilir_138140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!