Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Türk Akımı için İlişkilerin Normalleşmesi Gerekli"

Rus Gazprom şirketinin yetkilisi Oleg Aksyutin, Türk Akımı'nda bir takvimin belirlenmesi için Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesini beklediklerini söyledi.

yapı.com.tr
"Türk Akımı için İlişkilerin Normalleşmesi Gerekli"

Rus enerji devi Gazprom,Türk Akımı projesi için beklemeye geçti. Habertürk'ün Rus haber ajansı RIA Novosti’den derlediği habere göre, Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin, "Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesini bekliyoruz. İlişkilerin normalleşmesi sonrasında iki ülke arasında hükümetler arası anlaşmanın imzalanmasıyla süreç netleşecektir” ifadesini kullandı.

"Bu projeyle güveni artırabiliriz"

Projenin, Gazprom’un Avrupa piyasasındaki konumunu güçlendireceğine işaret eden Aksyutin, “Bu projeyle doğalgaz taşıma risklerini bertaraf ederek Rus gazına olan güveni artırabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Rus enerji şirketi Gazprom’un, Türkiye’ye sattığı doğalgazda daha önce anlaşmaya varılan yüzde 10,25’lik indirimi sözleşmeye yansıtmaması nedeniyle Türk Akımı Projesi'nde ilerleme kaydedilememiş, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından da iki ülke yetkilileri projedeki görüşmelerin durdurulduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-akimi-icin-iliskilerin-normallesmesi-gerekli_143729.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!