Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türk Dünyası Mühendisleri ve Mimarları Trabzon'da Buluştu

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından Trabzon'da düzenlenen ve yarın (18 Ekim Perşembe) sona erecek olan 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı, 'Türk dünyası' mimar ve mühendislerini buluşturdu. Bakan Bayraktar, kurultayda önemli açıklamalarda bulundu.

yapi.com.tr
Türk Dünyası Mühendisleri ve Mimarları Trabzon'da Buluştu

p>Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kurultayın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Türk dünyası içerisinde beraberce girişimlerde bulunmak üzere yakaladığımız başarı, bu girişimleri mimarlıkta da hayata geçirebilmemiz için teşvik edici bir unsur olacaktır'' dedi. Türk dünyasındaki şehirlerin ve mimari eserlerin canlı ve cansız varlıkların uyum içerisinde olmalarını gözeterek inşa edildiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:

''Mimarlarımız ve mühendislerimiz, Edirne'den Semerkant'a, Bişkek'ten Aşkabat'a kadar Türk dünyasındaki birçok şehirde Türk İslam sanatının en güzel örneklerini inşa etmişlerdir. Türklerin dünya mimari mirasına hediye ettikleri Süleymaniye, Selimiye, Çifte Minare, İshakpaşa Sarayı ve Taç Mahal ile takdire şayandır. Kendi medeniyetimiz ile hayat tarzımızı, mimarlık ve mühendislik düşüncelerimizi yarınlara taşımak için çok daha çalışmamız gerektiği muhakkaktır. Bu çalışmalarımızda bize yön verecek kuruluşlara ihtiyacımız var. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu Türk Dünyası Şehircilik Kurultayı ile medeniyetimiz ve mimarimizin korunarak yarınlara aktarılması konusunda önemli bir görev ifa etmiştir''.

''Sadece barınma değil, modern hayatın gerektirdiği mekanlar oluşturacağız''

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Türkiye'de sağlam, güvenli ve sağlıklı yapılar oluşturmak için kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Bakan Bayraktar, şehirleri ve yapıları  yeniden dizayn ederken tarihi dokuya ve estetiğe önem vereceklerini kaydetti. Sadece barınma değil, modern hayatın gerektirdiği mekanlar da oluşturacaklarını dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-dunyasi-muhendisleri-ve-mimarlari-trabzonda-bulustu_102523.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!