Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Firmalarına Irak’ta İhale Yolu Açıldı

ABD yönetimi, Irak’ın yeniden inşa edilmesi programı çerçevesinde yaklaşık 19 milyar dolarlık 25 dev ihale açmaya hazırlanıyor. Bu ihalelere Ir

NTV-MSNBC
Türk Firmalarına Irak’ta İhale Yolu Açıldı

b>ABD yönetimi, Irak’ın yeniden inşa edilmesi programı çerçevesinde yaklaşık 19 milyar dolarlık 25 dev ihale açmaya hazırlanıyor. Bu ihalelere Irak’ta savaşa katkıda bulunan ülkelerden firmaların katılabileceği açıklanırken, diplomatik kaynaklar, Türk şirketlerinin de ihalelerde yer alabileceğini ifade ediyorlar.

ABD, Irak’ın yenıden kurulması çerçevesinde ikinci tertip ihaleleri açmaya hazırlanıyor. Kongre’nin Irak için bağışladığı 18.7 milyar dolar, yaklasık 25 dev projenın fınansmanında kullanılacak. Bu 25 projenin ana yüklenici şirketlerinin belirleneceği ihaleler, 5 Aralık’ta açılacak ve sonuçları 3 Şubat’a kadar duyurulacak.
İhalelerle ilgili açıklamaları, ABD yönetiminin ihaleler için kurduğu Proje İdare Bürosu’nun Başkanı Emekli Amiral David Nash açıkladı. Nash, bin 200 şirket temsilcisinin katıldıgı konferansta önemli duyuruda, ana yüklenicilerin belirleneeceği ihalelere, ABD, Irak ve koalisyon güçlerine destek veren ülkelerden şirketlerin katılabileceğini bildirdi.
Diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin de, Washington tarafından koalisyon üyesi olarak görüldüğünü, dolayısıyla Türk şirketlerinin de bu dev ihalelere katılabileceğini söylediler. Fransa ve Almanya gibi savaşa karşı çıkan ülkelerin şirketlerinin ise, ana yüklenici olarak katılmaması bekleniyor.
Ancak ihalelerı kazanacak ana yüklenicilerle çalışacak taşeron şirketler için bir kısıtlama bulunmuyor. Dolayısıyla Türk firmalarının hem ihalelere katılabilmesi, hem de taşeron olarak daha sonra iş üstlenebilmesi bekleniyor. Bu ihaleler kapsamında, elektrık şebekelerinin onarımından, yol, bina inşaatına, petrol tesislerinin iyileştirilmesinden, sağlık ve eğitim sektörüne kadar pek çok alan bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-firmalarina-irakta-ihale-yolu-acildi_7528.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!