Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türk Mobilya Sanayisi Zararlı Kimyasallara Karşı

Sağlığı tehdit eden kimyasal ürünlere karşı, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, üyeleri ile iş birliği yaparak zararlı kimyasalların kullanımına “hayır” diyor.

yapi.com.tr
Türk Mobilya Sanayisi Zararlı Kimyasallara Karşı

Mobilya üretiminde kullanılan mobilya ve tekstil ürünlerindeki zararlı kimyasallar, insan sağlığını tehdit ediyor. Bu ürünlerin birçoğunun içinde bulunan kanserojen maddeler, uzun dönem kullanımlarda ciddi ve ölümcül hastalıklara yakalanılmasına sebep oluyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, üyeleri ile birlikte insan sağlığını olumsuz etkileyen ürünlerin kullanımını engelleyerek, tüm üretimlerinde sağlıklı ürünler ile ilerlemeyi sürdürüyor. Ağır metal içeren boyalar vb. ürünlerden kaçınan Türk mobilya üreticisi,  kullanınıcının hayatını riske atacak ürün ve malzemelerden kaçınıyor. Bu doğrultuda bir çok kalite ve sağlık bakanlığı sertifikasına sahip firmalar kullanıcı dostu olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

“Türk ürünlerinin kalitesi arttırılmalıdır. Hem sağlığı hem de Türk mobilyasının imajını tehlikeye atmak yersiz!”

Türk mobilya sanayicilerinin üretimde kullandıkları maddelerin ağır metaller taşıyan ürünler olmamasına özen gösterdiğini söyleyen MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, bu konuda dünya standartlarıyla açıklanmış ve belgelenmiş sertifikalı ürünler kullanılmasını önemle önerdiklerini ve denetlemelerle bu yaptırımın devamlılığının sağlandığını vurguladı. MOSDER'e üye firmaların bu konuda özen gösterdiğini belirten Güleç, "Türk ürünlerinin kalitesi arttırılmalıdır, hem sağlığı hem de Türk mobilyasının imajını tehlikeye atmak yersizdir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-mobilya-sanayisi-zararli-kimyasallara-karsi-_103558.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!