Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye Alubond USA'nın Merkez Üssü Oluyor

Çorlu'da kurulumu devam eden fabrika yatırımıyla Alubond USA'nın Avrupa, Rusya ve Türkî Cumhuriyetler pazarına yönelik üretiminin merkez üssü haline gelmeye hazırlanan Türkiye, A2 alüminyum yanmaz kompozit panelin üretildiği üçüncü lokasyon da olacak. Tesislerin kurulumu için 100 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı.

yapi.com.tr
Türkiye Alubond USA'nın Merkez Üssü Oluyor

Dünyanın en büyük alüminyum kompozit panel üreticisi Alubond USA, A2 alüminyum yanmaz kompozit panelini Türkiye'de de üretmeye hazırlanıyor. Mulk Holding bünyesindeki Alubond USA ve Aldom AŞ ortaklığı Alubond Türkiye tarafından Çorlu'da kurulmakta olan ve başlangıç olarak 100 milyon dolarlık bir yatırım planlanan tesislerde yılda 12 milyon metrekare üretim yapılması hedefleniyor. Entegre birimler ve ilave tesislerle 100 bin metrekarelik bir arazi üzerine kurulacak tesislerde, A2 paneli üretiminin 2014 Nisan'ında başlaması hedefleniyor.  

"3 yılda, ihracatla birlikte 500 milyon dolarlık bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz"

Alubond Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Boynudelik, Mulk Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve dünyanın ilk 500 büyük sanayicisi arasında yer alan Nawab ul Shaji ile birlikte Conrad Hotel'de düzenledikleri basın toplantısında, yeni yatırımlarına dair detayları ve pazar beklentilerini paylaştı. Kamu ve özel sektörün yurt geneline yayılan projeleriyle inşaat sektöründe yaşanan gelişimin dünya markalarının da gözünü Türkiye'ye çevirmesine neden olduğunu söyleyen Boynudelik, dünyanın en büyük alüminyum kompozit panel üreticilerinden Alubond USA'in de bunlardan biri olduğunu kaydetti. Üç yerli oyuncunun yönlendirdiği Türkiye pazarında bir dünya markasının olmadığına işaret eden Boynudelik, yaklaşık dört yıl önce başlayan temaslarının böyle bir yatırıma dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çorlu'daki fabrikanın üretim hattı montajında son aşamaya geldiklerini ve en geç 2014'ün Nisan ayı başında üretime başlamayı planladıklarını açıklayan Boynudelik, yıllık üretim kapasitelerini ise 12 milyon metrekare olarak aktardı. "İlk 3 yılda ihracatla birlikte 500 milyon dolarlık bir ciroya ulaşmak ve Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almak istiyoruz" diyen Boynudelik, yaklaşık 10 milyon metrekare civarında olduğu tahmin edilen iç pazarın tamamını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"Polat Tower yangını sonrası A2 alüminyum yanmaz kompozit panelin önemi daha iyi anlaşıldı"

Alüminyumun popüler bir malzeme olduğunu ve özellikle Polat Tower yangınından sonra dünya genelindeki iki üreticisinden biri oldukları A2 alüminyum yanmaz kompozit panelin öneminin daha da iyi anlaşıldığını vurgulayan Boynudelik, "Biliyorsunuz, AB uyum yasaları çerçevesinde çıkarılan 2010 yangın yönetmeliği gereğince 21,5 metreden daha yüksek binaların cephelerinde A2 sınıfı yanmaz malzeme kullanma zorunluluğu var. Folkart Towers, İstanbloom Rezidans, Bomonti Konferans Merkezi, Ağaoğlu My Home, Exen İstanbul gibi birçok önemli proje, tercihini bizim ürünlerimizden yana kullandı; şimdi de Vadi İstanbul projesi için hazırlanıyoruz" dedi. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarının altını çizen Boynudelik, alüminyum kompozit panelleri iç mekanlara da taşımayı hedeflediklerini; ilk ürünlerini Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul'da sektörün beğenisine sunmaya hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-alubond-usanin-merkez-ussu-oluyor_114568.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!