Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye, Mısır'dan Demire Getirilen Verginin Kaldırılmasını İstedi

Mısır'a giden Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) heyeti, bu ülkenin inşaat demiri ve filmaşin ithalatında uygulamaya başladığı verginin kaldırılmasını istedi.

yapi.com.tr / AA
Türkiye, Mısır'dan Demire Getirilen Verginin Kaldırılmasını İstedi

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Birlik, Mısır'ın çelik ürünleri ithalatına getirdiği yüzde 6,8 oranındaki verginin kaldırılması için girişimlere başladı.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'in başkanlık ettiği ve ÇİB Başkanı Namık Ekinci, birlik yöneticileri ve Ekonomi Bakanlığı bürokratlarının yer aldığı heyet, 12-14 Ocak tarihleri arasında Kahire'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Verginin uygulamasından sorumlu Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanı Hatem Salih ile yapılan görüşmede, inşaat demiri ve filmaşinde haksız gerekçelerle geçen ay uygulamaya konulan ithalat vergisinin kaldırılması istendi. Ziyaretin ikinci gününde Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ve ÇİB Başkanı Namık Ekinci önderliğindeki heyet, Mısır İskan Bakanı Tarik Wafik ve Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed El Wekil ile de bir araya gelerek, getirilen vergiden duyulan rahatsızlık aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye'nin, pamuk ipliğine koyduğu koruma önleminin Mısır'dan gelen talepler üzerine geçen günlerde kaldırıldığına işaret ederek, ''Mısır tarafından uygulanan yüzde 6,8'lik ithalat vergisi üreticilere zarar verecek. Kaldırılmasını istedik'' dedi.
     
ÇİB Başkanı Namık Ekinci ise Mısır'ın inşaat demiri ithalatının yüzde 80'den fazlasını Türkiye'den yaptığını belirterek, uygulamaya konulan verginin en fazla Türk çelik sektörünü etkileyeceğini belirtti. Mısırlı sanayicilerin verimlilik sorununa dikkati çeken Ekinci, bu konunun, yapay olarak oluşturulan koruma duvarları ile çözülemeyeceğini ifade ederek, ''Demir ithalatına getirilen bu vergi, Serbest Ticaret Anlaşması'nın iki ülke arasındaki ticareti arttırma yönünde oluşturduğu heyecanı olumsuz yönde etkilemektedir'' değerlendirmesinde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-misirdan-demire-getirilen-verginin-kaldirilmasini-istedi_103949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!