Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye ve Endonezya'yı Yapı Sektörü Yakınlaştıracak

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve BDT ülkelerinde yoğun faaliyetine devam eden Türkiyeli yapı sektörü firmaları için yeni ve verimli yatırımlara gebe bir coğrafya ön plana çıkıyor: Endonezya. 250 milyona ulaşan ve ortalamada 28 yaşın altındaki nüfusu, ivme kazanan ekonomik kalkınması ve patlama noktasına yaklaşan yapı ihtiyacı ile Türkiye'nin 10 yıllık

yapi.com.tr
Türkiye ve Endonezya'yı Yapı Sektörü Yakınlaştıracak

BR>Endonezya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Emin Hitay: “10 sene öncesinin Türkiyesi’nde yaşanan gelişmeler, bugün Endonezya’da başlıyor”

Türkiye yapı sektörü paydaşları neden yeni yatırımlarının lokasyonu olarak Endonezya’yı seçmeliler?

Endonezya, 2011 yılı sonu itibariyle ülkeler arası GSYH sıralamasında iki kademe yukarı çıktı; bizi de 2 sıra aşağıya indirdi. Yani Endonezya, dünyanın 16. en büyük ekonomisi oldu. 250 milyon nüfusu olan bir ülkeden bahsediyoruz. Kişi başına gelir şu anda 3000$ - 3500$ arasında. Bu, şu anlama geliyor: 10 sene öncesinin Türkiyesi’ni hayal edin ve son 10 yılda burada yaşadığımız gelişmeleri gözünüzün önünden geçirin. Aynı gelişmeler, Endonezya’da yaşanacak. İnanılmaz bir yapılaşma, müthiş bir alt yapı yatırımı… Bunların hepsi Endonezya’da gerçekleşecek. Zaten çok zengin bir ülke; dolayısıyla altyapı yatırımlarına inanılmaz miktarda para harcanacak –yaklaşık 200 milyar Dolarlık para harcanacağı konuşuluyor. Öte yandan orta sınıf geliyor. Orta sınıf, yapı sektörüne büyük ölçekli bir hareketlilik getirecek. Yani inşaat yatırımları için çok çekici hale gelecek.

Tek sıkıntı, uzaklık… Ama bunu da pek dert etmemek lazım çünkü uçakla artık her yer ulaşılabilir hale geldi. Öte yandan potansiyel yatırımcıların “Oraya gideriz ama işçi bulabilir miyiz?” gibi endişelerinin olmaması lazım. Şu anda zaten Libya’da, Arabistan’da Türkiyeli ve Endonezyalı işçiler bir arada çalışıyorlar. Dolayısıyla bir yabancılık da yok.

Sanırım Endonezya’da, Türkiye’dekine benzer bir genç nüfus oranı var. Toplam nüfusun %50’si 39 yaş altında olarak deklare ediliyor.

Şu anda ortalama yaş, sanırım 28,5. Çok genç nüfusu olan, pırıl pırıl geleceği olan bir ülkeden söz ediyoruz. Türkiye’de inşaat içinde olan firmaların bence Endonezya’ya gözünü dikmesi lazım…

Endonezya, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da ilk kez temsil ediliyor. Bu katılımın, hedeflenen ülkeler arası ekonomik alışverişte nasıl bir önem teşkil ediyor? İleriki yıllarda bu temsiliyetin ne şekilde geliştirilmesi planlanıyor?

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’a gelmenin bir amacı Endonezya’yı tanıtmak. Ama esas amaç, büyük Türk müteahhit Endonezya’da gerçekleştirilecek büyük alt yapı yatırımı ihalelerine girmelerini sağlamak… Kısacası Yapı Fuarı’nın, iki ülke arası ekonomik ilişkilerin kurulması anlamında iyi bir eşik olduğu düşünüldü. Zaten Türkiye’nin, dünya klasmanında çok değerli yapı firmaları var. Orta Doğu’da, Rusya’da, Türki Cumhuriyetlerde iş yapan yatırımcıların ilgisini çekip Endonezya’ya gelmelerini sağlamak peşindeyiz. Bu ilgiyi de yavaş yavaş toplamaya başladık. Sadece biraz zamana ihtiyaç var. Bu noktada, Türkiyeli firmaların da Endonezya’ya giderek benzer etkinliklerde bulunmaları gerekiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-ve-endonezyayi-yapi-sektoru-yakinlastiracak_91844.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!