Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye ve Endonezya'yı Yapı Sektörü Yakınlaştıracak

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve BDT ülkelerinde yoğun faaliyetine devam eden Türkiyeli yapı sektörü firmaları için yeni ve verimli yatırımlara gebe bir coğrafya ön plana çıkıyor: Endonezya. 250 milyona ulaşan ve ortalamada 28 yaşın altındaki nüfusu, ivme kazanan ekonomik kalkınması ve patlama noktasına yaklaşan yapı ihtiyacı ile Türkiye'nin 10 yıllık

yapi.com.tr
Türkiye ve Endonezya'yı Yapı Sektörü Yakınlaştıracak

BR>Endonezya Yatırım Koordinasyon Kurulu, Sergileme ve Medya İlişkileri Direktörü Randi Anwar: “Türkiye ile deprem konusundaki deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız"

Endonezya’da sürmekte olan kent planlama çalışmalarından kısaca bahsedebilir misiniz?

Endonezya’da yeni kentleşme ve kalkınmayı tetiklemek amacı ile “ekonomik koridor” olarak tanımladığımız bir strateji geliştirdik. Tanımladığımız altı ‘koridor’un her birinin özel bir işlevi var.



Söz ettiğiniz ‘koridor’ların işlevleri nelerdir?

Endonezya, biliyorsunuz ki binlerce adadan oluşuyor. Bu koridorlar, adalar arasındaki iletişimi güçlendirmek üzere planlanıyorlar. Örneğin ‘Sumatra Koridoru’ olarak adlandırdığımız aksta, üretim merkezi ve yerel enerji kaynaklarını bir araya topladık. ‘Java Koridoru’nda ulusal hizmet sektörü ve endüstrisini bir araya getirdik. ‘Bali Koridoru’, turizm odağı olacak. ‘Sulawese Koridoru’ ise orman ve tarım işlerine ayrıldı. Planlanan koridorlar, yalnızca adalar arasındaki ekonomik ve coğrafi bağlamı kuvvetlendirmek ile kalmayacak, yatırımcıya da nerede ve ne için yatırım yapabileceği hakkında fikir verecek.

Biliyorsunuz ki Türkiye de, Endonezya gibi deprem tehdidi altında topraklara kurulu… Doğal afetler karşısındaki ortak deneyimlerimizin, bu deneyimin bilgiye dönüşmesinin en elzem olduğu noktada, yani yapı üretim teknolojilerinde fayda sağlayacağını düşünüyor musunuz? Türkiyeli müteahhitler, Endonezya’nın yapı ölçeğinde depremle mücadelesinden nasıl dersler çıkarabilirler?

Endonezya’da deprem ve Tsunami ihtimalileri karşısında yapı kalitesinin nasıl artırılabileceği hakkında çok şey öğrendik. Orası çok özel ve farklı bir coğrafya ama bu coğrafyayı derinlemesine inceleyen çok da önemli akademik kurumlarımız ve uzmanlarımız mevcut. İşte, bir yandan bu bilgi birikimi paylaşmak, diğer yandan da Türkiye’nin çıkardığı derslerden faydalanmak ve burada yapılanlar üzerinden yapı teknolojilerimizi güncellemek, işbirliği fırsatını daha da önemli ve değerli kılıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-ve-endonezyayi-yapi-sektoru-yakinlastiracak_91844.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!