Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Uçak İnmeyen Havalimanına Elektrik İhalesi

Yapımı için 76 milyon lira harcanan ancak açıldığından bu yana geçen 18 ayda uçak inmeyen Balıkesir Merkez Havalimanı için bu kez elektrik ihalesi düzenleniyor.

yapi.com.tr
Uçak İnmeyen Havalimanına Elektrik İhalesi

2020 Şubat ayında yapımı biten, tam 76 milyon TL harcanan ve hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçak dahi inmeyen Balıkesir Merkez Havalimanı'na yurttaşın vergileri akmaya devam edecek.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; havaalanıyla ilgili son gelişmeyi CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin kamuoyuyla paylaştı. Uçak inmeyen havaalanına 1 milyon 150 bin KW elektrik alımı ihalesi açıldığını belirten Aytekin, “Cumhuriyet tarihinin Zafer Havaalanından sonraki en büyük atıl projesi olan Balıkesir Merkez Havaalanı’nda israf sürüyor. Açıldığı günden bu güne bir tek uçak inmeyen havaalanı şimdi de 1milyon 150 bin KW’lık enerji ihalesine çıkıyor. Muhtemelen ihaleyi alacak şirket de belli. Sadece formaliteleri yerine getirerek ihale yapılıyor. Olan yine vatandaşa oluyor. Vatandaş almadığı hizmete vergilerle kaynak yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Aytekin, havalimanı ve 30 Eylül’de yapılacağı belirtilen elektrik ihalesi için şunları dile getirdi: "Balıkesir Merkez Havaalanı konusu çokça gündeme getirildi. AKP’nin strateji ve akıldan uzak politikaları sonucu geldiğimiz noktada Balıkesir için bir karadeliğe dönüşen Merkez Havaalanı, 76 milyon TL harcanarak yapıldı. Bugün ise havaalanında yer hizmetleri çalışıyor, bankolarda personel çalışıyor, kule çalışıyor, güvenlik çalışıyor. Ama uçak çalışmıyor. Selamsız bandosu gibi uçak bekleniyor. AKP’nin vekilleri dönüyor bir pandemi diyor, bir hava durumu diyor, THY programa aldı diyor. Ulaştırma Bakanına gidip görüşüyorlar, ha indi ha inecek deniliyor. Ama sonuç değişmiyor. Balıkesir Merkez Havalimanı öylece duruyor. Muhtemelen seçime kadar bir uçağı indirmeyi büyük başarı gibi duyuracaklar. İnecek ilk uçağı çiçekle karşılayacaklar."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucak-inmeyen-havalimanina-elektrik-ihalesi_186982.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!