Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Zafer Havalimanı’nı Kimse Kullanmıyor

1,5 milyona yakın yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanı için alındığı açıklanan önlemlerle dört ayda 61 olan yolcu sayısı Mayıs ayının sonunda 641’e çıkartılabildi.

yapi.com.tr
Zafer Havalimanı’nı Kimse Kullanmıyor

Zafer Havalimanı’ndan gelen ve giden yolcu sayısı iç hat uçuşları yeniden başlatıldıktan sonra 641 oldu. 2021 garantisinin karşılanabilmesi için yıl sonuna kadar alandan 1 milyon 317 bin 733 yolcu uçması gerekiyor, aksi halde şirketin kasasına yine kamudan milyonlar aktarılacak.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre; daha önce gazetede yer alan dört ayda 61 yolcunun kullandığı Zafer Havalimanı ile ilgili haberin ardından Kütahya Valisi Ali Çelik, İstanbul’la karşılıklı olarak yedi sefer yapılacağını açıkladı. 18 Mayıs günü başlayan seferlerin sonunda hiç dış hat uçuş olmayan havalimanından 580 yolcu yararlandı. Böylelikle beş ayın sonunda havalimanına gelen ya da giden yolcu sayısı 641’e çıkabildi.

2044 yılına kadar havalimanını işletecek olan şirkete, 2012 yılından bu yana 10 milyon 233 bin 144 yolcu garantisi verildi. Havalimanını kullanan yolcu sayısı bu rakamın yüzde 4’üne bile ulaşamadı. Ancak şirket her yıl artan yolcu garantisi nedeniyle hiçbir kayba uğramadan 2044’e kadar daha çok kamu kaynağını kasasına koyacak.

Kütahya-Afyon-Uşak illerinin kullanacağı öngörüsüyle inşa edilen ancak bu üç ilin 1 milyon 678 bin olan toplam nüfusundan daha çok giden yolcu garantisinin verildiği Zafer Havalimanı’nı 2020'de 16 bin 645 yolcu kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zafer-havalimanini-kimse-kullanmiyor_185724.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!