Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UDAP Projeleri için Protokoller İmzalandı

2012 yılında başlayan Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) kapsamında kabul edilen projelerin yöneticileri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

yapi.com.tr
UDAP Projeleri için Protokoller İmzalandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol törenine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkanı Dr. Fuat Oktay, Başkan Yardımcısı M.Sinan Yıldız, Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu ve diğer birim amirleri katıldı.

Yapılan protokol töreninin ardından kabul edilen 5 çağrılı ve bir güdümlü proje ile ilgili bilgilendirme sunuları yapıldı. "İstanbul'da afet sonrası geçici barınma alanlarının tespitine yönelik model geliştirilmesi" proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Himmet Karaman, "deprem tehlikesine maruz Türkiye türü betonarme binalar için kırılganlık eğrilerinin türetilmesi" proje yürütücüsü Doç. Dr. Beyza Taşkın, "Cankuş : İnsansız hava araçları kullanılarak kendi kendine veya uzaktan kontrollü olarak hareket edebilen deprem hasar gözlem ve kurtarma sistemlerinin geliştirilmesi ve afet kurtarma sistemlerin entegrasyonu" proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Selim Tezer, "tsunami etkilerine karşı dirençli yerleşimler için pilot çalışma; Tekdiy" proje yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, "Türkiye ulusal sismik kayıt ağı için mw, ms ve ml büyüklük tayin ölçeklerinin geliştirilmesi, programlanması ve kalibrasyonu" proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu tarafından bilgilendirme yapıldı. Türkiye Afet Bilgi Bankası (TABB) konulu güdümlü proje hakkında ise proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Burçak Başbuğ Erkan tarafından bilgi verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/udap-projeleri-icin-protokoller-imzalandi_102520.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!