Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deprem ve Yangına Karşı Ahşap Yapılar

Dünyanın önde gelen ahşap araştırma merkezlerinden Kanada’daki FPInnovations'ın Yapım Sistemleri Bölüm Müdürü Erol Karacabeyli, 'Deprem ve Yangın Güvenli 30 Katlı Ahşap Yapılar' başlıklı konferans için Yapı-Endüstri Merkezi'ndeydi (YEM).

Deprem ve Yangına Karşı Ahşap Yapılar Erol Karacabeyli

p>Türkiye Orman Ürünleri İthalatçıları ve Sanayicileri Derneği (TORİD) ve Ulusal Ahşap Birliği (UAB) işbirliği ile hazırlanan konferansta, bir yapı malzemesi olarak ahşap ve güncel gelişmelerin yanısıra yangın ve deprem güvenliği konuları ele alındı.

KenanKenan SaraçKonferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye Orman Ürünleri İthalatçıları ve Sanayicileri Derneği (TORİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Saraç, Türkiye'de ahşabın unutulduğunu, betona ve plastiğe mağlup olduğunu vurguladı ve bu durumdan objektif dersler çıkarılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Ahşabın yenilenebilir, çevre dostu, yangına ve depreme dayanıklı bir yapı malzemesi olarak tercih edilmesinde mimarlara da görev düştüğüne işaret eden Saraç, ayrıca inşaat, mobilya, turizm gibi sektörleri yakından takip ederek, bu alanlardaki gelişme ve dönüşümlere ayak uydurabilmenin önemine işaret etti. Sektörün bir yüzünü oluşturan katma değeri yüksek, ihracata dönük üreten sanayi kuruluşlarına karşılık, öbür tarafta Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre sayısı 8000'i bulan ve sadece tomruktan kereste üreten hızar atölyelerinin bulunduğunu ifade eden Saraç, "Bu atölyelerin de bir zihniyet ve teknoloji devrimi geçirerek keresteyi verimli bir şekilde işleyebilmelerini, üretim süreçlerini zamanın gereklerine göre yeniden düzenleyebilmelerini teşvik etmeliyiz" şeklinde konuştu. Saraç'ın "çaba göstermemiz gereken" diye tanımladığı bir diğer güncel konu ise kentsel dönüşüm arefesinde 'ahşap bina yönetmeliği' oluşturulmasına katkıda bulunmak oldu.


NurgünNurgün ErdinUAB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurgün Erdin ise, "Batı dünyasında bir yapı malzemesi olarak ahşabın sahip olduğu değerler üzerinde ısrarla durulmakta, ahşap kullanımını artırmak ve geleneksel kullanımını geliştirecek yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar yapılmakta iken; ahşap mimari konusunda olağanüstü bir mirasın sahibi olan Türkiye'de ahşap kullanımının gittikçe azaldığını görmekteyiz" diyerek, UAB'ın Türk ahşap endüstrisinin standartlarının yükseltilmesi yönünde çalışmalar yaptığını kaydetti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-ve-yangina-karsi-ahsap-yapilar_102225.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!