Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Ulaştırma'ya 3 Yeni Genel Müdür

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda 3 önemli genel müdürlüğe 3 yeni isim atandı. Son 10 yılda yüksek hızlı tren, Marmaray, 3. havalimanı gibi projelerin hayata geçirildiği Bakanlıkta, TCDD Genel Müdürlüğüne Ömer Yıldız, DHMİ Genel Müdürlüğüne Serdar Hüseyin Yıldırım ve Haberleşme Genel Müdürlüğüne Mustafa Koç getirildi.

yapi.com.tr / AA
'Ulaştırma'ya 3 Yeni Genel Müdür

Seçimler dolayısıyla Bakanlık görevinin devredileceği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda 3 önemli genel müdürlüğe 3 isim atandı.

Yüksek hızlı tren hatları, Marmaray ve Milli Tren projelerinin yürütüldüğü TCDD Genel Müdürlüğüne, İstanbul Ulaşım AŞ eski Genel Müdürü Ömer Yıldız getirildi. Önceki TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, milletvekilliği seçimleri aday adaylığı için 10 Şubat'ta istifa etmişti.

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak 3. havalimanı projesinin yürütüldüğü DHMİ Genel Müdürlüğüne de yeni bir isim getirildi. Orhan Birdal'ın 21 Şubat'ta bakanlık müşavirliğine tayin edilmesinin ardından DHMİ Genel Müdürlüğüne, Türk Hava Yolları (THY) Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hüseyin Yıldırım atandı.

Bakanlıktaki diğer üst düzey atama ise Haberleşme Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Atilla Çelik'in 4 Eylül 2014'te görevden alınmasının ardından Haberleşme Genel Müdürlüğüne, bir süredir bu görevi vekaleten yürüten Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri eski Genel Müdürü Mustafa Koç'un ataması yapıldı.

Genel müdürlerin özgeçmişleri

TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, 1960'ta Trabzon’da doğdu, 1982'de İTÜ Makine Fakültesi Uçak Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde bir yıl boyunca araştırma görevlisi olarak çalışan Yıldız, 1985'te yüksek lisans yapmak üzere ABD’ye gitti. 1988'de Michigan Üniversitesi Uzay ve Havacılık bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra aynı üniversitede doktora çalışmasına başladı. 1997'de İstanbul Ulaşım AŞ’de genel müdür yardımcısı olarak göreve başlayan Yıldız, 2005'te İSBAK AŞ’de genel müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Yıldız, 13 Kasım 2007'de İstanbul Ulaşım AŞ’ye genel müdür olarak atandı.

DHMİ Genel Müdürlüğüne getirilen ve aslen Rizeli olan Serdar Hüseyin Yıldırım, 1961'de İstanbul'da doğdu. İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünde yüksek tahsilini yapan Yıldırım, 1980’de Berlin Teknik Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptı. Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü bitiren Yıldırım, aynı üniversitede yüksek lisansını Havayolu İşletmeciliği dalında tamamlayarak 1987'de yurda döndü. 1989'da havacılık sektöründe göreve başlayan Yıldırım, çeşitli havayollarında yönetici olarak 12 yıl çalıştı.

Haberleşme Genel Müdürü Mustafa Koç, 1967'de Kütahya’da doğdu. 1989'da İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Koç, 2012'ye kadar PTT ve Türk Telekom bünyesinde telefon müdürlüğü, bölge müdürlüğü, başkan yardımcılığı ve grup müdürlüğü görevlerinde bulundu. Eylül 2012'de Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü olarak atanan Koç, 2014’te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğüne vekaleten getirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulastirmaya-3-yeni-genel-mudur_129195.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!