Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ünlüler Yatırımı Çukurcuma'ya Yaptı

Antikacıları, tarihi binaları, dar sokakları, birbirinden renkli yaşayan hikayeleri ile eski İstanbul'un simgelerinden biri olan Çukurcuma'da değişim rüzgarları esiyor. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi sırasında "Cuma namazını şu çukurda kılalım" demesi ile Çukurcuma ismini alan bölge, son dönemde modacıların, tasarımcıların, turizmcilerin

Referans Gazetesi
Ünlüler Yatırımı Çukurcuma'ya Yaptı

STRONG>Eski esnaf ne diyor?
 
Bu rakamları rüyamda görsem inanmazdım

Peki eski sakinleri bölgedeki değişimi nasıl yorumluyor? Çukurcuma'da her şey o kadar hızlı değişiyorki 2.5 yıl önce mağazasını açan modacı Özlem Ahıakın bile eskilerden sınıfına giriyor. İkon Moda Tasarım'ın sahibi Ahıakın, "Geldiğimde burada hiçbir şey yoktu. Buradaki antikacılar ve eskicilerdeki objeler renkli bir tasarım atmosferi yaratıyor. İnsanlarda burayı bilerek tercih ediyorlar. Hem çok bilinen hem de gizli bir kutu gibi. Bizim sokakta artık yer kalmadı" diyor.

Engin Yüzgör ise 10 yıldır Çukurcuma'da hizmet veren Amerikan Garaj Antikacı'nın sahibi. "Son yıllarda burada oturanların profili değişti. Birbiri ardına tasarım butikleri, apart oteller açılıyor. Civarda benim bildiğim sadece 8-9 apart otel var" açıklamasını yapıyor. Semtin 26 yıllık esnafı Uğur Döşeme'nin sahibi Eyüp Kaymak da eski bir tarihi binanın şu anda 700 bin dolara alıcı bulduğuna dikkat çekiyor. Kaymak, "Bu rakamları rüyamda görsem inanmazdım" diyor.
 
Bölgede irili ufaklı 15 rezidans ve otel yapılıyor

Çukurcuma'da apart otellerin yanı sıra rezidans yatırımları da başlamış durumda. Samsun'da kuyumculuk yaparken çocuklarının eğitimi nedeniyle İstanbul'a gelerek 1992 yılında Çukurcuma'da antika dükkanı açan Karadeniz Antik'in sahibi Ömer Gençtürk, bölgedeki yatırımları yakından takip ediyor. Gençtürk, şu açıklamayı yapıyor:

"Çukurcuma'da turizm ve inşaat şirketleri büyük alımlar yaptı. Tophane yokuşundan Boğazkesen yoluna doğru Çukurcuma'da dahil olmak üzere Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölüm önümüzdeki iki yıl içinde tamamen değişecek. Daha dün köşemizdeki ahşap bina otele çevrilmek üzere bir inşaat firması tarafından satın alındı. Bölgede irili ufaklı 15'in üzerinde binada tadilat yapılıyor. Bu binalar rezidans ve butik otele dönüştürülüyor. Bölgede yer alan işyerimin arkası, yanı, karşısı her yer yeni projelerle dolu."

Tempo dergisi de Kasım ayında aynı konuyu sayfalarına taşıdı. 'Antikalar arasında partiye davetlisiniz' başlığı ile hazırlanan haberde Firüzağa muhtarı bölgedeki değişimin bir parçası olarak Orhan Pamuk'un kuracağı Masumiyet Müzesi'ne dikkat çekiyor. Muhtar Fuat Şensoy, "Masumiyet Müzesi'nin Çukurcuma'da kurulacak olması bölgede heyecan yarattı. Orhan Pamuk kuracağı Masumiyet Müzesi için seçtiği yeri 10 yıl önce satın aldı. Binanın restorasyon çalışmaları henüz tamamlanmadı" diyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/unluler-yatirimi-cukurcumaya-yapti_74156.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!