Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Üstgeçitlerdeki Tehlikeye Dikkat!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankaralıları "Ankara’da üst geçitlerin, altndan, üstünden, yanından, yöresinden geçmeyin’’ diye uyardı.

yapi.com.tr
Üstgeçitlerdeki Tehlikeye Dikkat!

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankaralıları "Ankara’da üst geçitlerin, altndan, üstünden, yanından, yöresinden geçmeyin’’ diye uyardı.

Ankara Mithatpaşa Caddesi’ndeki üstgeçitte çökme tehlikesi yaşanmasının ardından kaldırılması üzerine, Ankara’daki geçitlerin güvenliğine dikkat çekildi. Mithatpaşa Caddesi üzerindeki üst geçitlerle ilgili açtıkları davayı kazanan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden cevap alamayınca tekrar dava açtı. Mimarlar Odasının açtığı davada mahkeme, üstgeçitlerin kaldırılması konusunda bir kez daha karar verdi.

'Kent güvenli değil'

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, uyarılara rağmen üst geçitlerin kaldırılmadığını söyleyen Candan, "Gökçek bir türlü bizi dinlemedi, şimdi sözümüze geldi" dedi. Candan, plansız bir şekilde yapılan, ekonomik ömrünü tamamlayan bu üst geçitleri kullanmanın, yanından, yöresinden altından üstünden geçmenin tehlikeli olduğunu bildirdi. "Avrupa başkenti ödüllü Ankara böyle bir yer, nereden üzerinize otobüs çıkacağı, nereden kafanıza parça düşeceği belli olmaz’’ diyen Candan, Gökçek Ankarası’nda kentin güvenliği olmadığını kaydetti. Mithatpaşa Caddesi’ndeki üst geçitle aynı zamanda yapılan diğer üst geçitlerin de yasadışı olduğuna dikkati çeken Candan, kısır ulaşım politikalarının bir sonucu olarak yapılan bu üst geçitler ile kent ekonomisinin zarara uğratıldığını da belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ustgecitlerdeki-tehlikeye-dikkat_123386.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!