Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Vali ile Belediye Başkanı Arasında İkinci Kriz: Sümerbank!

Daha önce jeotermal krizi yaşayan İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu kez de eski Sümerbank arazi yüzünden karşı karşıya geldi. Vali Toprak, arazinin Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisini sağlayan İl Genel Meclisi kararını reddederek, geri gönderdi.

yapi.com.tr
Vali ile Belediye Başkanı Arasında İkinci Kriz: Sümerbank!

Bütünşehir Yasası gereği kapatılacak olan ve gayrimenkullerinin nasıl paylaştırılacağı merak edilen İzmir İl Genel Meclisi, geçen ay yapılan meclis toplantısında Kahramanlar'daki eski Sümerbank arazisini Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etmiş, karar tartışma yaratmıştı. AK Partili üyeler, kent merkezindeki en büyük yatırım alanının Büyükşehir'e tahsis edilmesine karşı çıkarken, toplantıya katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, arazinin en verimli şekilde kullanılacağını savunmuştu.

Toprak: Bakanlıktan onay gerekir

İl Genel Meclisi'nin oyçokluğu ile aldığı karar, onay için Vali Mustafa Toprak'a gönderildi.

Habertürk Egeli’den Can Özlü’nün haberine göre incelemelerini tamamlayan Toprak, kararın mevcut yasaya ve hukuka aykırı olduğunu belirtti. Toprak gerekçeli kararında "Bütünşehir Yasası gereği kapatılacak olan özel idarelerin malları İçişleri Bakanlığı tarafından dağıtılacağından, tahsis kararı alınmadan önce ilgili bakanlıktan görüş sorulmalıydı. Ayrıca, arazinin içinde tescilli yapılar yer aldığından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da onay alınmalıydı. Bu gerekçelerle karar iptal edilmeli" ifadelerine yer verdi. Kararı onaylamayan Vali Toprak, iptal edilmesi istemiyle yeniden meclise iade etti.

"Yeniden karar alacağız"

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, kararın yasalara uygun olarak alındığını ve hukuken de bir eksiklik bulunmadığını söyledi. Komisyonlarda inceledikten sonra yeniden karar alacaklarını belirten Değirmenci "Sayın valimiz kararı bize geri gönderdi. Gerekçe olarak da İçişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıklarından onay alınmamasını gösterdi. Daha önce de benzer kararlar aldık ancak bakanlık görüşü almadık. Ozaman sorun çıkmamaıştı. Bu da onlar gibi bir karardı. Bahsedilen tescilli yapılar da neredeyse özelliklerini kaybetmek üzere. Ilgili komisyonlara yeniden göndereceğiz. Incelemelerden sonra tekrar karar alacağız" dedi.

Jeotermal krizi yaşanmıştı

İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha önce de jeotermalkaynakların kullanımı konusunda karşı karşıya gelmiş, Özel İdare bünyesinde yer alan Dikili'deki kaynakların Jeotermal AŞ'ye devrini isteyen Başkan Kocaoğlu'na Vali Toprak olumsuz yanıt vermişti. Başkan Kocaoğlu'nun, bu nedenle Vali Toprak'a sitem ettiği ve kapıyı çarparak dışarı çıktığı iddia edilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vali-ile-belediye-baskani-arasinda-ikinci-kriz-sumerbank_112904.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!