Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir'de 'Diren Ağaçlı Yol' Eylemi!

İzmir’de Özelleştirme İdaresi’nin imar planını AVM yapılmasına olanak sağlayacak şekilde değiştirildikten sonra satışa çıkardığı Bornova Ağaçlı yol yakınlarındaki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü bina ve şantiyesinin olduğu 54 bin dönümlük alanın satışına karşı çıkanlar 'Diren ağaçlı yol' eylemi yaptı.

yapi.com.tr
İzmir'de 'Diren Ağaçlı Yol' Eylemi!

DHA'nın haberine görei Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün, Bornova Ağaçlı yakınında, Sanayi Caddesi’nde, üzerinde idari binaları, şantiye ve ağaçların bulunduğu 54 bin 181 metrekarelik arazi ile Ankara Caddesi üzerinde çevresinde bazı şirketlere ait binaların yeraldığı Karayolları Şefliği bina ve şantiyesinin yeraldığı 27 bin 388 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi tarafından 19 Eylül’de satılacak.

Ağaçlı yolda yürüyüş

Ağaçlı yol üzerindeki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün önünde, alanın satışına karşı eylem yapıldı. Eyleme katılanlar, ağaçlı yoldan bölge müdürlüğü kapısına 'ağaçlı yol halkındır kimseye vermeyiz', 'talana izin vermeyiz', 'diren ağaçlı yol, diren İzmir' sloganları atarak yürüdü.

Kent akciğerlerinin önemli parçası

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önünde grup adına basın açıklaması yapan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, 40 yıl önce İzmir’e gelenleri Bornova’da karşılayıp kent merkezine ulaştıran 'ağaçlı yol'un, İzmir’in akciğerlerinin önemli bir parçasını oluşturduğunu söyledi.

Bu seçkin yeşil alanın dörtte birini oluşturan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tesislerinin yer aldığı kısmının Özelleştirme İdarisi Başkanlığı tarafından, AVM ve rezidanslar yapılarak betonlaştırılmak üzere satılacağını belirten Prof. Dr. Kantarlı, "İzmirliler bu araziye sahip çıkıp satışı durduramazsa, ardında DSİ ve Zeytincilik İstasyonu arazilerin de aynı amaçlarla satılarak betonlaşmasına hazır olunmalıdır" dedi.

İmar plan değişikliğine karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtığını, ancak henüz bir karar çıkmadığını belirten Prof. Dr. Kantarlı, "Özelleştirme İdaresi oldu bitti'ye getirme anlayışıyla hareket ederek arazileri 18 Temmuz’da satışa çıkardı. Son teklifler 19 Eylül’da alınacak. Davalar sonuçlanmadığı için süreci durdurmanın tek yolu İzmir halkının siyasi partileri, demokratik kitle örgütleri ve üniversiteleriyle bir bütün olarak demokratik hak olarak satışın durdurulmasını talep etmesidir. Bir avuç rantseveri memnun etmek için AVM ve rezidanslar kurulacak. Bu alanların yapılaşmaya açılması İzmirliler'i nefessiz bırakma girişimidir. Bu satıştan vazgeçilmeli. Bu yeşil alanda bilim sevgisini çocuklara aşılacak bir bilim parkı yapılmalıdır" dedi.

ETİKETLER: AVM İzmir bornova
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-diren-agacli-yol-eylemi_111996.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!