Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Vodafone Arena'dan Kötü Haber

Vodafone Arena'da bu defa 40 santim yükseklik yüzünden, inşaat süresinin uzayacağı konuşuluyor.

yapi.com.tr
1 Vodafone Arena'dan Kötü Haber

Yapımına başlandığı günden bu yana (2 Haziran 2013) türlü aksilikler yaşanması ve inşaatın son aşamaya gelinmesine rağmen Beşiktaş'ın yeni mabedi Vodafone Arena'da yeni uzamaların söz konusu olması yine keyif kaçırıyor.

DHA'nın haberine göre, Vodafone Arena'da bu kez de semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden, yeniden montaj yapılması uzama sebebi olarak gösteriliyor. 40 santim nedeniyle semerlerin yeniden imal edildiği ve sınırı aşmayacak şekilde düzenlendiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre 6 kedi yolunda toplam 84 adet semer görünüyor. Semerler kaynak yapılarak takılıyor. Bu da vinçlerin Ocak sonuna kadar zeminde kalacağı anlamına geliyor ki, inşaatın uzama nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Bu gecikme semerlerin yeniden imalatını gerektirdiği için 40 cm yükseklik Beşiktaş'a bayağı zaman kaybettirmiş durumda.

Mükemmel bir malzeme kullanılmış

*İç kısımlarda kullanılan malzemenin yüksek standartlarda olduğu vurgulanıyor. Vodafone Arena'da her şey 1.sınıf olarak yapılıyor. Tuvaletler ve lavabolar gerçekten tek kelimeyle harika.

*Giriş kısımlarında turnikelerin konulacağı yerlerde imalatlar hızlı bir şekilde devam ediyor...

*Aydınlatma armatürleri stada getirildi. Armatürlerin yeni hesaplarla örtüşmemesi bir sorun olarak gösteriliyor ama büyük problem olmadığı da ifade ediliyor.

*Aydınlatma hesabı 3-4 gün içerisinde bitirileceği kaydedildi.

*Bir diğer zorluk da kamera ve canlı yayın için yeterli görüş sağlanamaması. Stadın aydınlatmasının 3500 Lüx'lük olmadığından yeniden hesaplanacağını gösteriyor.

*Stadın içerisinde fotoğraf çekmek yasak. Özellikle ölümlü kaza sonrası çok sıkı denetleme olduğu gelen haberler arasında.

*Koltuk montajı kar yağışından dolayı yapılamıyor. Ancak Şubat sonu bitirilmesi öngörülüyor.

Ve sevindirici haber

*Bu kadar sıkıntı ve aksiliklerin yanında, Beşiktaş Müzesi'nin açılması için Başkan Fikret Orman'ın talimat verdiği bir başka olumlu gelişme.

*Bir diğer sürpriz ise, Vodafone Arena, Kartal Yuvası Şubat ayında açılması.

*Stadın seyirci girişlerinde korkulukların büyük bölümü bitmiş gözüküyor. Şubat sonu seyirci girişleri tamamen sonlanacağı ifade ediliyor.

Soyunma odalarındaki kot farkı

*Futbolcuların soyunma odaları vs gibi yerlerde tavan alçak kaldığından yeniden kot verildiği ortaya çıktı. (2.30 yükseklik kötüymüş).(Boyko-Gomez gibi uzun boylu oyuncuların sıkıntı çekeceğinden, yeniden gözden geçiriliyor)

5 metre geri çekildi

Gezi Olayları'nda Beşiktaş'lıların ön plana çıkması sonrası inşaatta 5 metrelik bir geri çekilme (onaylamama) yapıldığı bir başka olumsuz gelişmeydi.

Vodafone Arena'nın planları 50-55 bin kişilik olarak ilk etapta gerçekleştirilmişti. Şu anda seyirci kapasitesi 41-43 bine inmiş durumda. Nedeni 5 metre yükseğe çıkamamak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vodafone-arenadan-kotu-haber_142704.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Burası telefon arenası değil "İNÖNÜ STADI" olarak yeniden isinlenecektir..Her önüne gelene bir ARENA ver gitsin olmaz.. Arena boğslsrın öldürüldüğü yerdir, stadyum değil.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!