Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancı Yatırımcıya Ev Bile Bulan Türkiye ‘Nakit Zengini 100’ü Hedefliyor

Türkiye Yatırım Destek ve Promosyon Ajansı Başkanı Alpaslan Yılmaz bugüne kadar yabancı yatırımcı çekmek için dokuz sektöre ağırlık verdiklerini belirterek “Ancak dünyayı etkisi altına alan kriz nedeniyle bir strateji değişikliğini gittik. Bundan sonra Türkiye’ye yatırım yapmaları için nakit zengini olan şirketlerle ve spekülatif alanlara yatırım

Radikal Gazetesi
Yabancı Yatırımcıya Ev Bile Bulan Türkiye ‘Nakit Zengini 100’ü Hedefliyor

Türkiye kriz ortamında yabancı yatırım çekebilmek için strateji değişikliğine gidiyor. Türkiye Yatırım Destek ve Promosyon Ajansı Başkanı Alpaslan Yılmaz bugüne kadar yabancı yatırımcı çekmek için dokuz sektöre ağırlık verdiklerini belirterek “Ancak dünyayı etkisi altına alan kriz nedeniyle bir strateji değişikliğini gittik. Bundan sonra Türkiye’ye yatırım yapmaları için nakit zengini olan şirketlerle ve spekülatif alanlara yatırım yapmayan hedge fonların da aralarında bulunduğu 100 büyük yabancı yatırımcıyı hedef seçtik ve onlarla temas kurduk” diye konuştu.

‘Bir hikâyemiz var’

Yurtdışındaki temsilcilerini bu strateji değişikliği çerçevesinde yeniden yönlendirdiklerini söyleyen Korkmaz şunları söyledi:

“Yani deyim yerindeyse tüfeği diğer omuzumuza aldık. Artık şirketlerin önemli bölümü kendi dertlerinde. Ya konkordatoya doğru gidiyorlar, ya da büyük sıkıntı içindeler. Bunlarla görüşmeye başlasanız, masaya otursanız başlasanız, masaya otursanız boşa vakit geçirmiş olacaksınız. Bu nedenle bugün hedefimiz olarak nakit zengini şirketleri seçtik. Bugün Amerika’da veya Avrupa’da yakın geçmişte önemli miktarda nakit biriktirmiş şirketler var. Bunların borcu yok. Krizden çıkışta fırsatlardan ilk yararlananlar olmak istiyorlar, yatırım yapma hevesleri mevcut. Bir geçmişi ve anlatacak hikâyesi bulunan Türkiye gibi bir ülke yatırımcıları kolaylıkla çekebilir. Bunu sağlamak için çalışıyoruz.”

Ajans olarak yerli ve yabancı tüm yatırımcılara destek olduklarını anlatan Korkmaz işi yabancı şirketin CEO’suna ev bulmaya kadar götürdüklerini söylüyor. Korkmaz’ın İstanbul’da kiralık ev bulmasına yardımcı oldukları kişi ise Doğu Avrupa, Kafkaslar, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan bölgenin operasyonel yönetim merkezini İstanbul’a taşıyan General Electric Healthcare’in CEO’su Richard di Benedetto. Korkmaz, 200’e yakını Türk olan 240 üst düzey yöneticinin çalıştığı şirketin, ajans olarak tüm sorunları çözdüklerini belirterek şunları söyledi:

“Tabii ki kendisine GE’nin İstanbul’daki birimleri de yardımcı oldu. Ama biz de ev sorunun çözümüne kadar katkıda bulunduk.  Asistanlarım evlerini buluyorlar, tüm sorunlarını çözüyoruz. Bu ne imkân açtı bana? Şahsi bir ilişki kurdum, 80 ülkenin stratejik kararlarını alan grubun CEO’suyla. Şimdi, bir, benim uluslararası sunumlarıma benimle beraber geliyor ve Türkiye’yi benim adıma anlatıyor Richard Di Benedetto. İtalyan kökenli bir Fransız. Hatta Türkiye’ye bir yatırımcı geldiği zaman  davet ediyoruz, gel anlat ajans olarak size ne gibi yardım ve destekte bulunduğumuzu diyoruz. Biz anlatırız ama bunu bir dünya CEO’sunun anlatması bizim için çok önemli.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/yabanci-yatirimciya-ev-bile-bulan-turkiye-nakit-zengini-100u-hedefliyor_66561.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!