Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yakacık’ta Dönüşüm Vakti

Yakacık Köyü Muhtarlığı tarafından yapılmış 80 daireden oluşan Hanedar Yapı Kooperatifi’ne ait binalar yıkılıyor.

yapi.com.tr
Yakacık’ta Dönüşüm Vakti

Hürriyet'in haberine göre, deprem ve doğal afetlere karşı çürük raporu verilen sekiz bloktan oluşan binaların yerine sağlıklı konutlar inşa edilecek. Yenimahalle Yakacık Mahallesi’nde, 20 yıl önce köy ihtiyar heyeti kararıyla yapılan Hanedar Yapı Kooperatifi’ne ait binalar yıkılıyor.

Mahalle statüsüne geçmeden köy muhtarı ve ihtiyar heyeti tarafından yapımı onaylanan ancak, deprem ve doğal afetlere karşı çürük raporu verilen sekiz bloktan oluşan binalar yıkılarak yerine sağlıklı konutlar yapılacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Başar Bal ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara İl Müdür Yardımcısı Nigar Duvan ile birlikte risk altında bulunan kooperatif binalarını yerinde inceleyerek yıkım kararı hakkında bilgilendirme yaptı.

Boşaltma kararı

Plan, teknik ve malzeme açısından gerekli prosedürlerin ve standartların uygulanmadan yapılması nedeniyle her türlü riske karşı korunaksız olan binalarda derin çatlaklar ve kayma gerçekleşti. Binaların çökme riskinin yüksek olması nedeniyle harekete geçen bakanlık ve belediye, evlerin boşaltılması kararı aldı.

Yapılar tehlikeli

Başkan Yaşar, “Devletimizin bütün birimleri ile birlikte sorunlarınıza çare bulmak için çalışıyoruz. Binanıza yapılan beton, demir ve teknik yapılar her türlü tehlikeyi taşıyor. Yapılan incelemelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla bu binaların yıkılıp vatandaşa daha güvenilir, sağlıklı, dayanıklı, uygun binalar yapılması kararı alındı. Sizden istediğimiz tek şey bir an önce evlerinizi boşaltmanız” dedi.

Kira yardımı

Çökme tehlikesinin her an yaşanabileceği kooperatif sakinlerine, sağlıklı ve güvenilir bir yaşam alanı yapılacağı sözünü veren Yaşar, ailelere kira yardımı yapılacağını söyledi. Can güvenliğinin her şeyi üstünde olduğunu kaydeden Yaşar, ailelere taşınmada da yardımcı olacaklarını söyledi. Kendilerinin de evlerini güvenilir bulmadıklarını ancak, gidecek yerleri olmadığı için oturmaya devam ettiklerini kaydeden vatandaşlar, “Şimdi devlet ve belediyemiz bize sahip çıkarak daha sağlam konutlarda oturmamızı sağlayacak” dedi. Yaşar, kendisine ilgi gösteren çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yakacikta-donusum-vakti_110035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!