Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşümde Çapraz Modele Geçildi!

Kentsel dönüşümün finansmanı için yeni yollar arayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çapraz finansman modelini hayata geçiriyor.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümde Çapraz Modele Geçildi!

2-B’den beklediğini bulamayan bakanlık, finansmanın kolaylaştırılması için değer artışının yüksek ve düşük olduğu alanlar arasında çapraz finansmana imkan sağlayacak yeni bir sistem oluşturacak. Bakanlık, kanun kapsamında verilen yetkiler çerçevesinde belirlenecek riskli alanlarda kamu kaynaklarının rasyonel kullanımı amacıyla projelerin önemine ve aciliyetine göre öncelikleri belirleyecek yatırımları buna göre planlayacak.

Hazine'den destek

Hürriyet'in haberine göre, 2-B uygulamalarından beklediği geliri elde edemeyen bakanlık, 6.5 milyon konutun yenileneceği kentsel dönüşümde yeni gelir artırıcı düzenlemeler yapmayı hedefliyor. Bu kapsamda dönüşüm projelerinin finansmanında yeni finansal araçlar geliştirilecek. İlk olarak kamu özel ortaklığı modelinin süreç içinde uygulanabilirliği araştırılacak. Bankalar tarafından kullandırılan kredilere sağlanacak faiz desteği konusunda Hazine Müsteşarlığı’nca yapılan yasal düzenleme sonrasında verilecek faiz desteğinin etkinleştirilmesine ve yeterli kaynak bulunması da masadaki seçenekler arasında bulunuyor. Temel konut sahipliği için uzun vadeli konut finansman sisteminin etkinliği artırılacak. Altyapısı hazır arsa üretimi hızlandırılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-capraz-modele-gecildi_109852.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!