Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yaşar'ın Şirketleri Aile Birliğinden bile Öncelikli

Ablası Feyhan Yaşar'dan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürpriz şekilde devralan İdil Yiğitbaşı, "Nöbet bana geldi. Aile birliği önemli ama Yaşar Topluluğu şirketlerinin sağlıklı yola devam etmesi çok daha öncelikli. Aslolan topluluğumuzdur. Bizlerin verilen görevleri yerine getiren kişiler olduğumuzu bilmesi gerekiyor" dedi.

Referans Gazetesi
Yaşar'ın Şirketleri Aile Birliğinden bile Öncelikli

Ablası Feyhan Yaşar'dan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürpriz şekilde devralan İdil Yiğitbaşı, "Nöbet bana geldi. Aile birliği önemli ama Yaşar Topluluğu şirketlerinin sağlıklı yola devam etmesi çok daha öncelikli. Aslolan topluluğumuzdur. Bizlerin verilen görevleri yerine getiren kişiler olduğumuzu bilmesi gerekiyor" dedi. Başta holdingin kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar olmak üzere ortakların holding yönetim kurulunda değişime gerek gördüklerini anlatan Yiğitbaşı, holdingte yeni bir dönemin başladığını, aile birliğini önde tutup markaları yurtdışına açacaklarını söyledi.
 
Yönetim anlayışı farkı

İdil Yiğitbaşı, Feyhan Yaşar ile aralarında ortaya çıkan "yönetim anlayışı farkı" nedeniyle holdingte gerçekleşen yönetim değişikliği sonrası Çeşme Altınyunus Oteli'nde ekonomi basını temsilcileriyle buluştu. Amacının yeni yönetim kurulunu tanıtmak olduğunu belirten Yiğitbaşı, sorular üzerine yönetimdeki değişimi de anlattı. Böyle bir değişimin önceden planlanmadığını vurgulayan Yiğitbaşı, "Ortaklarımız bu değişimi gerekli gördü. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı benim devralmam istendi. Ben de kendimi buna hazır hissettim" diye konuştu.

Yaşar Grubu şirketlerinde ve holdingte uzun süredir görev yaptığını hatırlatan Yiğitbaşı, ablası Feyhan Yaşar'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde, 5 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını, holdingte icra görevlerinde bulunduğunu, yönetim kurulunda da epey zamandır bulunduğunu kaydetti. Yiğitbaşı, "Yani, holding başkanlığı için yeteri kadar deneyim sahibiyim. Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar'ın yol göstericiliğinde, yeni yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımla Yaşar şirketlerini daha ileri taşımak için çalışacağım" dedi.
 
Aile birliğine önem vereceğim

Bir soru üzerine, "aile birliğine önem vereceğini" vurgulayan Yiğitbaşı, 1954 yılında DYO'yla yola çıkan Yaşar Holding ve topluluk şirketlerinin, yaklaşık 6 bin kişiyi istihdam ettiğini anlattı. "Çalışanlarımızla, paydaşlarımızla, müşteri ve tüketicilerimizle Türkiye'de önemli bir yere sahibiz" diyen Yiğitbaşı, "Artık bizim için önemli olan şirketlerimizi, topluluğumuzu sağlıklı şekilde geleceğe de taşımak. Yani, şirketlerimizin sağlıklı yola devam etmesi, bizim için daha önemli" şeklinde konuştu.

İdil Yiğitbaşı, "Holdinginizde aile fertleri arasında yaşanan nöbet değişimi sizin için sürpriz oldu mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Şirketlerde aile fertleri de dönem dönem farklı roller alabilir. Yaşar Holding'te yaşananı da aile fertleri arasında nöbet değişimi şeklinde görmek gerek. Bizde 3-4 yıl şu görevleri yapacaksın denilmez belli şeyler doğal bir süreç şeklinde gerçekleşir. Zaman gösterir kimin ne iş yapacağını... Ben de birgün yönetim kurulu başkanı olacağım diye çalışmadım, böyle bir beklentim de yoktu. Bugün Yönetim Kurulu Başkanlığı nöbeti bana uygun görüldü. Biz verilen görevi yaparız. Yarın bakarsınız benim için de farklı görevler, roller gündeme gelebilir. Mensubu olduğum aile Yaşar Grubu'ndan daha önemli değil. Ailenin tüm bireyleri şunu öğrenmeli. Aslolan topluluğumuzdur. Bizlerin verilen görevleri yerine getiren kişiler olduğumuzu bilmesi gerekiyor. Şirketlerimiz için daha iyi olacağı düşünülüyorsa hepimiz verilen görevleri yerine getirmeliyiz."

Yiğitbaşı, "Yaşar Holding'te ilk aile içi ayrılık Selim Yaşar ile gündeme gelmişti. Şimdi son gelişmeler sonrası Selim Yaşar'ın holdinge geri dönmesi söz konusu olabilir mi sorusunu, "Şu anda böyle bir konu gündemde değil. Gelecekte ne olur onu bilemem" şeklinde yanıtladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yasarin-sirketleri-aile-birliginden-bile-oncelikli_69641.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!