Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeni Havalimanına En Az 3 Teklif Gelir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihalesinde, en az 3 teklif beklediklerini ifade etti.

yapi.com.tr/AA
Yeni Havalimanına En Az 3 Teklif Gelir

Esenboğa Havalimanı Simülatör Eğitim Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanı ihalesi için 16 firmanın şartname aldığını belirtti ve ekledi: “Bu büyük bir proje, hayalci olmayalım. 8-10 teklif beklentimiz yok.'' İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihalesinde, en az 3 teklif beklediklerini belirten Yıldırım, ''3 ve üzerinde alınabilecek her teklif bizim için bir başarı olarak değerlendirilecek'' diye konuştu.

4 aşama sonra 150 milyon kapasiteye ulaşılacak

Yeni havalimanının yolcu kapasitesiyle ilgili yeni bir unsur olup olmadığının sorulması üzerine Yıldırım, yeni havalimanının kapasitesi konusunda bir çelişkinin olmadığını bildirdi.Havalimanının 4 aşamada tamamlanacağını ifade eden Yıldırım, bunun ilk 5 yılda 90 milyon kapasiteye erişileceğini, sonraki 3 aşmada yani 25 yılda kapasitesinin 150 milyon olacağını söyledi.

 THY arzı gündemde değil

THY'nin halka arzıyla ilgili sorulara yanıt veren Yıldırım, THY'nin bir miktar veya kalan kısmının arzı konusunun Özelleştirme İdaresi'nin sorumluluğunda olduğunu, şu an için böyle bir şeyin gündemde olmadığını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-havalimanina-en-az-3-teklif-gelir_105170.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!