Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Kömürhan Köprüsü’ne Doka Kalıp İle Hızlı Çözümler

Özellikli yapısıyla dünyada 4., Türkiye’de ise ilk olmaya hazırlanan Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu’nun yapımı Doka’nın kalıp ve iskele sistemleri ile güvenli bir şekilde sürdürülüyor.

yapi.com.tr
Yeni Kömürhan Köprüsü’ne Doka Kalıp İle Hızlı Çözümler

Elazığ ile Malatya'nın Karakaya Baraj Gölü üzerinden bağlantısını sağlayacak olan Kömürhan köprüsü, hem Doğu Anadolu Bölgesi'ni Orta Anadolu ve Akdeniz'e bağlayan yollar üzerinde stratejik bir konuma sahip. Gergin Eğik Askılı Kömürhan Köprüsü'nde 42 adet eğik ve gergin kablolar, 168,5 metre yüksekliğinde tek bir pilona bağlanacak. Bu özelliği ile Türkiye'de bir ilk olacak ve 168,5 m yüksekliğindeki tek pilon uygulaması ile zorlu mühendislik çözümü gerektiren projeye, en güvenli ve en hızlı çözüm yine Doka mühendisleri ve sistemleri ile sunuluyor.

Köprünün iki aksında bulunan 168,5 metrelik pilon için Doka Top 50 geniş yüzeyli kalıp sistemi ve Doka SKE 50 hidrolik kalıp tırmanma sistemi kullanılıyor. Doka SKE 50 hidrolik tırmanır sistemi ile eğimli tırmanma, hızlı ve emniyeti şekilde gerçekleştiriliyor. Otomatik tırmanır kalıp SKE50, tırmanma ünitesi başına 5 ton taşıma kapasitesine kadar çok sayıda uygulama için uygun standart çözümdür. Bu kalıp ile, yüksek bina çekirdeği, endüstriyel yapı, köprü kolonu ve pilonların yanısıra binaların cephelerinin de beton dökümü uygun maliyet ve yüksek verimle gerçekleştirilebilir.
Ayrıca projede köprü yaklaşım viyadüğü için Doka d2 ağır yük iskele sistemi ve viyadük yan kalıpları için Doka Top 50 geniş yüzeyli kalıp sistemi kullanılıyor.

Çoğu altyapı projesi veya endüstriyel yatırımlarda olduğu gibi Doka d2 ağır yük iskele sistemi yüksek yük taşıma kapasitesi ile tercih sebebi oluyor. Sistem, modüler yapısı sayesinde geniş alanlara kurulacak olan ve farklı yüksekliklerden oluşan yapılar için en ideal çözümü sunuyor. Ağır yük taşıyıcı iskele d2, sahip olduğu 3 tip 1.52 metre genişliğindeki ana çerçeve sistemi ile her yüksekliğe hitap edebiliyor. 0,90 m, 1,20 m ve 1,80 m gibi farklı ana çerçeve yükseklik seçeneği sunan modüler sistemde krikolu ayak ve krikolu başlık sayesinde yükseklik ayarları istenilen şekilde yapılabiliyor. 6 Ocak 2014'te yapımına başlanan Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi’nin 2019 yılı sonu itibarıyla tamamlanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-komurhan-koprusune-doka-kalip-ile-hizli-cozumler_167890.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!