Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doka, Üniversite Öğrencileri İle Buluşmaya Devam Ediyor

Doka, üniversitelerin kariyer günlerinde öğrencilerle bir araya gelerek bir yandan gençlere kariyer rotalarını çizme sürecinde fayda sağlayan konferanslar verirken, diğer yandan teknik bilgilerini pratiğe dökmelerine olanak tanıyan Kalıp İskele Kurma Yarışması düzenliyor.

yapi.com.tr
Doka, Üniversite Öğrencileri İle Buluşmaya Devam Ediyor

Kariyer günleri destekçilerinden biri olan Doka, bu sene de İTÜ Kariyer Zirvesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yapı Kulübü'nün gerçekleştirdiği, yurtdışından ve yurtiçinden öğrencileri ağırlayan Civilistanbul19 etkinliklerinde yer aldı.

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) ana sponsorluğu ve Doka’nın altın sponsorluğunda gerçekleşen YTÜ Civilistanbul19 kariyer etkinliğinde öğrenciler, Teknolojik Gelişmelerin Kalıp ve İnşaat Sektörü’ne Etkileri başlığındaki İKSD panelinde Doka Kalıp-İskele Genel Müdürü Ender Özatay’la bir araya gelme imkanı buldular. Öğrencilere inşaat sektöründeki gelişmeleri, kalıp sistemlerinin teknoloji ile birlikte ne yöne doğru evrildiğini, bu gelişmelerin sektöre faydalarını anlatan Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, Yıldız Teknik Üniversitesi mezunlarından biri olarak her sene YTÜ öğrencilerle bir araya gelmenin kendisi için büyük keyif ve ayrı bir heyecan olduğunu dile getirdi.

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)’nin avantajlarını, bu sistemin verimliliği nasıl artıracağını açıklayan Özatay, “İnşaat sektörü ortalama yüzde 40 verimlilikle çalışıyor ve bu nedenle sektörün BIM’e olan talebi çok fazla. BIM, yapının 3 ya da 4 boyutlu modellemesi üzerine tüm paydaşların kendilerine ait projeyi işledikleri bir platform. İş yapım aşamasına geçmeden önce olası sorunları işin başlangıcında öngörülmesini sağlıyor ve buna bağlı olarak proje başlamadan çözümler geliştiren BIM, maliyetlerin önüne geçiyor. Kalıp sistemleri açısından da BİM’in hayatımıza büyük kolaylıklar getireceğini öngörüyoruz. Örneğin ard germeli döşeme sistemine sahip çok katlı bir yapıda ard germe kablolarının geçtiği noktalarda kalıp sistemlerinin ya da koruma perdesi sistemlerinin parçalarının çalışması sorunlarıyla sıklıkla karşılaşıyor ve bu sorunları sahada uygulama esnasında pahalı bir şekilde çözümlemeye çalışıyoruz. BİM ile daha dizayn aşamasında bu çakışmaları görerek çözüm üretebiliyoruz” dedi.

Özatay, BIM’i hem Türkiye’de hem de dünyada hangi projelerde kullanıldığını örneklerle anlatarak çalışmalara sağladığı verimlilik avantajlarını anlattı. Sektörde ilgi çekici bir diğer konunun da 3 boyutlu yazıcılarla yapılacak yapılar olduğuna dikkat çeken Özatay “Üç boyutlu yazıcılar ile şantiyede işlerin yapım süreci hızlanırken, işçilik maliyetleri de azalıyor. Çin, Hindistan gibi konut ihtiyacının fazla olduğu ülkelerde bu yeni teknolojilere olan talep fazla olacaktır” dedi.

Kalıp iskele firması Doka, panelin yanı sıra, öğrenciler için tasarladığı yarışma sayesinde öğrencilerin kalıp iskele sistemleri ile tanışmasını sağlarken birinci olan gruba da Doka’da staj imkanı ve kariyerlerine yön vermelerine katkı sağlayacak ödüller veriyor.

Bu sene YTÜ’de düzenlenen yarışmada birincinin Avusturya’daki fabrikasında bir günlük teknik gezi imkanı sağladı. Yurtdışından ve yurtiçinden çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katılım gösterdiği etkinlikte, Kosova’dan katılım sağlayan University of Prishtina öğrencisi Erjon Krasniqi yarışmada birinci olan grupta yer alarak, Doka’nın Avusturya’daki merkez ofisini ve fabrikasını gezme şansı yakalayan kişi oluyor. Bu sene Temmuz ayında Doka merkez ofisinde bir gün geçirecek olan Erjon Krasniqi bunun kendisi için çok heyecan verici bir fırsat olduğunu söyleyerek Doka’nın el değmeden, yüksek teknolojiyle gerçekleştirdiği üretim tesislerinde gerçekleştirdiği üretim sürecini görebilmenin kendisi için büyük bir şans olacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/doka-universite-ogrencileri-ile-bulusmaya-devam-ediyor_171609.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!