Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Mısır'dan Nükleer Santral...

Yenilenebilir Enerji Nükleeri Geçti

Greenpeace'den yapılan açıklamaya göre yenilenebilir enerjiler 2010 yılında dünyada enerji tüketiminin %16’sını karşılayarak, nükleer santrallerin sağladığı enerjinin beş katına ulaştı.

NTV
Yenilenebilir Enerji Nükleeri Geçti

br />
Raporun göze çarpan noktalar ise şöyle;

Gelişmekte olan ülkeler küresel yenilenebilir enerji gücünün yarısından fazlasına sahip.

Türkiye’nin sınıfı geçtiği tek alan, sıcak su üretmeye yarayan güneş kolektörleri. Kobilerin güçlü yatırımları sayesinde Türkiye bu piyasada Çin’den sonra dünya ikinciliğine yükseldi.

ABD’de yenilenebilir enerji ülke içi temel enerji üretiminin yaklaşık %10,9’una tekabül ediyor (%11,3 nükleer) ve bu da 2009’a kıyasla %5,6’lık bir artış olduğu anlamına geliyor.

Çin 2010 yılında rüzgar türbini ve ısıl güneş enerjisi kurulumunda ve hidroelektrik enerji üretiminde dünya lideri oldu. Ülke, şebekeye bağlı 29 GW yenilenebilir kapasite üretti ve bu da 2009 yılındaki değere kıyasla %13 artışla toplam 252 GW anlamına geliyor.

Yenilenebilir enerji 2010 yılında Çin’in toplam kurulu elektrik kapasitesinin yaklaşık %26’sini oluşturdu ve bunun %18’i üretim, %9’u son enerji kaynağı şeklindeydi.

AB rüzgar, güneş enerjisi, fotovoltaik ve ısıl güneş enerjisi ile ısı pompaları için 2010 yılına yönelik belirlediği tüm hedeflerin üzerine çıktı. Finlandiya, Almanya, İspanya ve Tayvan gibi ülkeler hedeflerini yükseltirken Güney Afrika, Guatemala ve Hindistan gibi ülkeler yeni hedefler belirledi.

Şu anda yenilenebilir enerji politikası hedefine sahip olan ülkelerin yarısından fazlasını ve yenilenebilir destek politikaları benimsemiş ülkelerin yarısını oluşturan gelişmekte olan ülkeler yenilenebilir enerjinin yükselişinde önemli bir rol oynamaktadır.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yenilenebilir-enerji-nukleeri-gecti_88375.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!