Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeraltı Şehri Heyecanı

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Ahmet Tok, Nevşehir merkezde yeni ortaya çıkarılan ve 700 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyüğü olduğu belirtilen yeraltı şehrinin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

yapi.com.tr
Yeraltı Şehri Heyecanı

DHA'nın haberine göre, TOKİ ile sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkım sırasında yerin altında mağaraların ve dehlizlerin ortaya çıktığını hatırlatan anlatan Ahmet Tok, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yeraltı şehri bulunmuyor. Gerekli restorasyon yapılıp, burası turizme açılınca, tanıtımı iyi yapılabilirse bölgeye çok büyük katkı sağlar" dedi. Tok, "Kapadokya- İstanbul arasına uçak seferleri konuldu, turist sayısında artış sağlandı. 1 Nisan'da Antalya uçak seferleri başlayacak, gelen turist sayımız artacak. Persler, Likyalılar, Frigyalılar, Hititler, Selçuklular, Bizanslılar, Romalılar, Osmanlılar yaşamış. Yani 8 medeniyet burada yaşamış. Biz, bu medeniyeti korumaya çalışıyoruz. Bizden sonraki nesle de kültürel miraslarımızı ulaştıralım. Turizmden halkımız istediği parayı kazanarak zenginleşsin" diye konuştu.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca ise Nevşehir'de Kentsel Dönüşüm projesi sonrasında ortaya çıkarılan 700 bin metrekarelik alanı kapsayan yeraltı şehrinin, özellikle Nevşehir merkezin turizmden pay almasını sağlayacak çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Turistlerin merkeze fazla uğramadan Göreme, Ürgüp, Avanos gibi tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri fazla olan bölgelerine geldiğini ve ilden ayrıldıklarını belirten Koca, bu açıdan yeraltı şehrinin faaliyete geçtiğinde turizm açısından büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeralti-sehri-heyecani_127444.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!