Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ Çalışmalarında Bulunan Yeraltı Şehrinde Temizlik Başladı

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkan yeraltı şehrinde temizlik çalışmalarına başlandı.

yapi.com.tr / AA
TOKİ Çalışmalarında Bulunan Yeraltı Şehrinde Temizlik Başladı

Belediye öncülüğündeki temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgiler aldı. Ünver, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nevşehir Kalesi’nin alt bölümünde Antropolog Mevlit Coşkun’un bilimsel sorumluluğunda başlatılan çalışmalara her türlü desteğin verildiğini kaydetti.

Ortaya çıkan yeraltı şehrinin hem Kapadokya hem de Türkiye turizmi açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Ünver, gerek ulusal gerekse de uluslararası medyada geniş yankı uyandıran dünyanın en büyük yeraltı kentinin bir bütün halinde en kısa sürede turizmin hizmetine sunulmasının amaçladıklarını belirtti.

Kale çevresindeki yerlerin temizlemesi için ihalesinin yapıldığın anlatan Ünver, "Buradaki çalışmalarda ilk mekanlara ulaşmaya başladık. Temizlik çalışmaları bittikçe bu eski alanı, tüm orijinalliği ile yeni bir mekan olarak tüm dünyaya armağan edeceğiz" diye konuştu.

Çalışmaların genel koordinatörlüğünü yapan Arkeolog Mevlüt Coşkun’da, söz konusu alanda ilk etapta kaya mekanlarının içerisindeki dolgu toprağın temizlendiğini, bu çalışmalarından ardından da içerideki mekanların ne işe yaradığı konusunda arkeologlarla fikir alışverişi yapacaklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-calismalarinda-bulunan-yeralti-sehrinde-temizlik-basladi_128084.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!