Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeraltı Suları Bizi Kurtarır mı?

Bakan Eroğlu, kuraklıkla mücadele yöntemlerinden biri olarak yeraltı sularına başvurulabileceğini söylerken, öneri uzmanları ikiye böldü.

yapi.com.tr
Yeraltı Suları Bizi Kurtarır mı?

Taraf Gazetesi'nden Ayfer Çalıkıran'ın haberine göre, başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde yaşanan kuraklık endişe veriyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; A, B ve C planları olduğunu Türkiye’yi susuz bırakmayacaklarını söylerken, planlardan biri olan yeraltı sularının kullanımı uzmanları ikiye böldü.

Bölge koşulları önemli

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Oda Başkanı Dündar Çağlan, geçici bir çözüm de olsa yeraltı kaynaklarına başvurulabileceğini belirterek, “Yeraltı sularının kullanılmasında bir tehlike yok. Zaten şu anda bile kullanılan yerler var. Böyle bir karar alınacaksa, bölgenin koşulları araştırılır buna göre karar verilir” şeklinde konuştu.

Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Fetullah Arık ise geçen yıla oranla yeraltı su seviyesinde yaklaşık 1 metre kadar düşüş olduğunu ifade ederek, bu nedenle de bazı bölgelerde obruk (derin çukur) oluşumunun arttığına dikkat çekti.

Kuraklığın ne kadar devam edeceği bilinmezken, Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Sıtkı Erduran, risk planı oluşturulması gerektiğini belirtti. Erduran, “Mesela Melen Çayı projesinin 2005 yılında tamamlanmış olması gerekiyordu” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeralti-sulari-bizi-kurtarir-mi_117321.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!