Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Yeşil Şehirler Zirvesi'nin Oturum Başlıkları Netleşiyor

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD), Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) ve İtibar Yönetimi Enstitüsü'nün organizasyonuyla başkentte gerçekleştirilen, 'Yeşil Şehirler Zirvesi'nin ikinci danışma kurulu toplantısı yapıldı.

yapi.com.tr / AA
'Yeşil Şehirler Zirvesi'nin Oturum Başlıkları Netleşiyor

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çalık ve Mürüvvet Işık, JCI Başkanı Seden Savaşkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koç, İtibar Yönetimi Enstitüsü Başkanı Orhan Samast'ın katılımıyla Rixos Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, Eylül ayında düzenlenecek zirvenin ayrıntıları ele alındı.

Zirvede iş dünyası, akademisyenler ve kamu yöneticilerinin işbiriliğiyle, daha yaşanabilir şehirler oluşturmaya yönelik politikaların geliştirilmesi, sistemlerin kurulması, çevreye duyarlı malzemelerin üretilmesi ve yeni iş alanları oluşturulması için gerekli bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlanması amaçlandığı bildirildi. Enerji verimliliği ve yeşil teknoloji fırsatlarının tartışıldığı zirvede şehrin unsurları olan binalar, ulaşım, enerji, atık, kamusal hizmetler, sağlık ve güvenlik gibi konulara değinildi.

Eylül ayında yapılacak zirvenin oturum başlıkları olarak 'yeşil şehirler', 'marka şehirler', 'şehirlerin itibarı', 'kentsel dönüşüm ve yeşil dönüşüm', 'yeşil enerji', 'yeşil yaşam teknolojileri', 'sürdürülebilir şehircilik finansman modelleri' konuları belirlendi. Zirveyle ilgili gelişmeler; www.yesilsehirler.org web sitesi ile Yeşil Şehirler Twitter ve Facebook sayfalarından duyurulacak.

Türkiye'deki şehircilik anlayışına farklı bakış açısı kazandırmak ve şehirlerin dünyada marka şehirler arasına girmesini sağlamayı hedefleyen zirve öncesi yapılan danışma kurulu toplantısına, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülser Ünlü, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayhan, Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Özgür Güven de konuşmacı olarak katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-sehirler-zirvesinin-oturum-basliklari-netlesiyor_109971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!