Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Yıkılacak Alsancak Stadı'nın Yeri Yeşil Alan Olsun"

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak Alsancak Stadı ve yolcu limanına yerine AVM yapılması önerilerine karşı olduklarını belirtti.

yapi.com.tr / AA
"Yıkılacak Alsancak Stadı'nın Yeri Yeşil Alan Olsun"

Akgerman yaptığı yazılı açıklamada, birçok kentin büyük ihtiyacı olan kentsel dönüşümün altyapısını hazırlayan 6306 sayılı kanunun sadece afet riskinden yola çıkarak yasalaştırılmasının 'talihsizlik' olduğunu, ancak uygulamada hızı artıracak olması nedeniyle bunun faydalarının da görüleceğini belirtti.
    
Kanunun yerel düzeyde toplumsal uzlaşma sağlanabilmesi, yerel yönetimlerle işbirliği yapılması halinde başarılı olabileceğine işaret eden Akgerman, kanunda ''ekonomik, sosyal, doğal ve kültürel varlıkların korunup daha da geliştirilmesi'' ilkesinin eksik olduğunu savundu. Akgerman, yasayla getirilen ''yürütmeyi durdurmanın engellenmesinin'' de hukuk devleti ilkeleri açısından gözden geçirilmesi gereken bir nokta olduğunu ifade etti.
    
Bülent Akgerman açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
    
''Yeşil alan fakiri olan, EXPO 2015 ve 2020 adaylıklarında kendine sağlık temasını seçen İzmir'de, stadın yerine yeni binalar yapmak en son düşünülmesi gereken şeydir. İzmir'e ve İzmirli'ye yakışan, konuyu öncelikle çevre ve sürdürülebilirlik açısından ele almaktır. Çocuklarımıza sağlıklı ve yaşanabilir kentler bırakmak ana hedefimiz olmalıdır. Bu nedenle söz konusu bölgenin adı ve niteliği İzmir'de yaşayan hemşehrilerimize sorularak belirlenecek bir yeşil alan sahasına dönüştürülmesi daha uygun olacaktır. Stadın yerine yeni bir AVM değil, kente nefes aldıracak yeşil alan kazandırmak hedef olmalıdır

Alsancak Limanı'na AVM konusunu da yine benzer şekilde düşünerek ele almak gerekiyor. Şimdiki haliyle bile sıkışıklığı had safhada olan ve 'preslenmiş kent'' izlenimini veren bölgede üstelik kıyıda yeni binalar yapma yerine çok isteniyorsa sadece turistler için küçük gümrük dışı mağazalara izin verilmesi çok daha uygun olacaktır.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/yikilacak-alsancak-stadinin-yeri-yesil-alan-olsun_100771.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!