Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yıkım Kararı Yılan Hikayesine Döndü!

İstanbul'un eşsiz Boğaz manzaralı Çengelköy semtinde, yıkım kararı verilen 13 evin sahipleri, yıkımdan vazgeçildiği haberiyle sevinirken, son gelişmeler mahalleliyi yine üzdü

yapi.com.tr
Yıkım Kararı Yılan Hikayesine Döndü!

İstanbul Çengelköy’de 13 evin yıkım kararı yılan hikâyesine döndü. Geçtiğimiz hafta Çengelköy Kuleli Yukarı Hasan Paşa’da 13 haneye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümeni’nden evlerinin yol ve yeşil alanda kaldığı gerekçesiyle yıkım kararı yazılı bir dilekçeyle iletilmişti. Yıkım kararının basında yer alması üzerine İBB Mesken Müdürlüğü’nden gelen iki kişi mahalleliye, yanlışlık olduğunu, evlerinin yıkılmayacağını söylemişti. Semt sakinleri, bunun üzerine Mesken Müdürlüğü’nün yolunu tuttu. Müdürlük yetkilileri mahalleliye, kararı basından öğrendiklerini, ne olduğunu öğrenmek için iki kişi görevlendirildiğini söyledi. Ayrıca yetkililer durumun kendileriyle ilgisi olmadığı için yıkım iptali diye bir söylemin dile getirilmediğini iddia etti.

Kararı geri aldıramazsınız

Taraf Gazetesi'nden Billur Özgül'ün haberine göre, mahalleli bunun üzerine yıkım kararı veren İBB Belediye Encümeni’ne gitti. Ancak makamında bulamadıkları için encümen sekreteri ile görüştü. Encümen sekreterinin kendilerine saygısızca davrandığını belirten semt sakini Melike Şimşek, “Kararın gerekçelerini sorduk, yetkili kişi bizi küçümseyici bir tavırla geçiştirerek kararı geri aldırmamızın zor olduğunu söyledi” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yikim-karari-yilan-hikayesine-dondu_122431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!