Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yine Rize; Bu Kez Yol Üstüne Cami

Arazi sıkıntısı nedeniyle cami yapacak yer bulamayan Rizeliler, yol üzerine cami inşa ettiler.

yapi.com.tr / AA
Yine Rize; Bu Kez Yol Üstüne Cami

Çayeli ilçesi Kemer köyü sakinlerinden Mustafa Kızılkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada köyde cami yapılması için önceden yer belirlendiğini; ancak bazı köylülerin söz konusu yere itiraz ettiklerini belirtti. Bunun üzerine köy halkının, caminin başka bir yere yapılmasına karar verdiğini anlatan Kızılkaya, "Hatta köyde kısa süreli bir tartışma oldu. Yukarı kesimdeki mahallede oturanlar aşağı inemeyiz, aşağı mahallede oturanlar yukarı çıkamayız dedi. Sonra orta yer olarak burayı bulduk ve camiyi yolun üzerine yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Cami inşaatının sekiz senede tamamlandığını ifade eden Kızılkaya, "1995 yılında yolun üstüne yapmaya başlanılan cami 2003 yılında tamamlandı. Cami bitince yaklaşık beş metre yüksekliğinde, üç metre genişliğinde ufak bir tüneli andıran geçit ortaya çıktı. Bu geçitten araçlar geçiyor" dedi.

Foto:Foto: Serhat Çağdaş (AA)Refik Dedetaş ise caminin yapıldığı yerin köyün tam ortası olduğunu söyleyerek, "Cami asıl yapılması gereken yere yapılmadı. Sonra köyün tam orta yeri olarak caminin şu an bulunduğu kısım belirlendi. Köyde de başka uygun arazi olmadığı için camimiz arabaların geçtiği yolun üstüne inşa edildi" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yine-rize-bu-kez-yol-ustune-cami_115061.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!