Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yüzde 70'i Bitti

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ataşbak, Sarıçam İlçesi’nde 102 dönüm arazi üzerine geçen yıl inşaatına başlanan Adana Stadı’nda incelemelerde bulundu.

yapi.com.tr
Yüzde 70'i Bitti

DHA'nın haberine göre, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Sarıçam İlçesi’nde 102 dönüm arazi üzerine geçen yıl inşaatına başlanan Adana Stadı’nda incelemelerde bulunurken çalışmaların fiziki olarak yüzde 70'nin tamamlandığını söyledi.

UEFA standartlarına uygun olarak son teknolojinin kullanıldığı 33 bin kişi kapasiteli statda betonarme çalışmalarının yüzde yüz tamamlandığını yakın zamanda koltuk montajına geçileceğini ifade eden Ataşbak, "Proje Müdürü Osman Belen ile sürekli iletişim halindeyiz.

Adana Stadı 2017 yılı içinde faaliyete geçecek. 6 katlı yeni stat bünyesinde sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 124 turnike, basın ve VIP tribünü bulunuyor. Mimari olarak engellilere yönelik yapılan stat etrafında 431’i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunuyor. Alt tribünde engelliler için 172 kişilik bölüm ve 172 refakatçi koltuğu bulunuyor. Tüm katlarda engelliler için ilgili yönetmeliğe uygun dizayn edilmiş engelli tuvaletleri kullanımda olacak" dedi.

Stat bünyesinde, sporcu ve sporseverlerin farklı ihtiyaçlarını gidermek için değişik yerlere orantılı dağıtılan 15 büfe ile bir ana kafeterya, restoran, takım ve hakemlerin soyunma odaları bulunduğunun altını çizen Ataşbak, şöyle konuştu “Bunların yanı sıra 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaleti, kadın ve erkekler için ayrı mescit, sporcu ve hakemler için 2 adet rahatlama havuzu ve masaj odaları bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş'ın desteğiyle 2017 yılında hizmete girecek olan yeni stat ile uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacağız."

ETİKETLER: Adana Stadı
http://www.yapi.com.tr/haberler/yuzde-70i-bitti_152507.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!