Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeybekci: Faizle İlgili Pozitif Gelişmeler Devam Edecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de faizle ilgili pozitif gelişmelerin devam edeceğini belirterek, "Bunun için sebepler çoktur. Bu yönde gerekli olan tüm tedbirleri hükümet olarak alacağız" dedi.

yapı.com.tr/AA
Zeybekci: Faizle İlgili Pozitif Gelişmeler Devam Edecek

Zeybekci, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Bakanlıkta kabul etti. Suni bir şekilde 2008 yılından itibaren şişirilen ranttan elde edilen refah ve savurganlığın faturasını refahı yaşayanlar yerine tüm dünyanın ödediğini ifade eden Zeybekci, 2008 ve 2009 krizinin hala geçmediğini söyledi.

"Global bir dünyada, bütün dünyadaki ekonomilerin ve ülkelerin birbirlerinden etkilendiği bir ortamda bir taraftaki iyileşme, pozitif sonuçlar kalıcı değildir." diyen Zeybekci, ABD gibi rezerv para basma imkanına sahip bir ülkenin dünyadaki tüm etkileşimlere bire bir açık olacağına dikkati çekti.

"Türkiye'ye yapılan haksızlık"

FED'in kararlarından daha çok Avrupa Merkez Bankası kararlarından etkilenileceğini belirten Zeybekci, "Yüksek faizi, Türkiye'de büyüme, yatırımlar, istihdam ve ihracat artışının önündeki önemli engellerden birisi olarak gördük. Yüksek faizi enflasyonu da destekleyen ve tetikleyen önemli unsurlardan birisi olarak gördük. Türkiye'nin cesur bir şekilde faizde olumlu adımlar atması gerektiğini söyledik. Dün FED... Hakikaten bundan da Ekonomi Bakanı olarak haz almıyorum. Ben ona 'finans piyasaları' diyorum, ekonomi çevreleri değil. Finans çevrelerinin çok yoğun şekilde Türkiye'yi 'Amerikan Merkez Bankası ne yapacak?'' söylemiyle meşgul etmelerini de hakikaten Türkiye'ye yapılan bir haksızlık olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Dünya istenilen seviyeye gelmediği sürece faiz artırımına gidilmesinin sağlıklı ve sürdürülebilir olmadığının altını çizen Zeybekci, "Türkiye ekonomisi rahat olsun. Türkiye'de faizle ilgili pozitif gelişmeler devam edecektir, devam etmesi için sebepler çoktur. İnşallah bu yönde gerekli olan tüm tedbirleri hükümet olarak alacağız" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeybekci-faizle-ilgili-pozitif-gelismeler-devam-edecek_145233.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!