Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Zeytinburnu Belediyesi Zararını Hazine Malıyla Ödeyecek

KİPTAŞ ve Zeytinburnu Belediyesi Hazine’yi 167 milyon zarara soktu, mahkeme uzlaşın dedi, belediye bu kez de borcu ödeyebilmek için mallarını devretme izni aldı

yapi.com.tr
Zeytinburnu Belediyesi Zararını Hazine Malıyla Ödeyecek

Zeytinburnu Belediyesi, Sümer Mahallesi’ndeki hazine arazisini kentsel dönüşüm alanına kattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, yurttaşların ve hazinenin arazisinde konut projesi yaptı. Maliye Bakanlığı, ilçe belediyeye ve KİPTAŞ’a dava açtı ve kazandı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, Hazine’nin yaklaşık 167 milyon TL zarara uğradığı ortaya çıktı. Mahkeme uzlaşılmasını isteyince Zeytinburnu Belediyesi borcu ödeyebilmek için mülkiyetindeki taşınmazları devretmesini de sağlayan bir protokol yetkisi istedi. Zeytinburnu Belediyesi yıllar önce Sümer Mahallesi’ndeki futbol sahası ve çocuk parkı bulunan hazine arazisini imara açarak kentsel dönüşüm alanına ekledi.

Sahilpark projesi 167 milyon TL zarara uğrattı

Yurttaşların arazisi ile bu hazine arazisi üzerinde KİPTAŞ, Sahilpark konut projesini yükseltti. Hazine adına 2013 yılında dava açan Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, futbol sahası ve çocuk parkı bulunan araziyi geri almak istedi. Başkanlık davayı kazandı. Mahkeme, hazinenin 167 milyon 892 bin 360 TL zarara uğradığını tespit etti.

Zeytinburnu Belediyesi Meclisi’ne 6 Mart 2018 tarihinde gelen teklifte, tüm süreç özetlenerek söz konusu tutarın Aralık 2017 itibarıyla güncellenerek 214 milyon 129 bin 915 TL olduğu ifade edildi. Bu tutarın Zeytinburnu Belediyesi ve KİPTAŞ tarafından ödeneceği anlatıldı. Bakanlıkla protokol yapabilmek için meclisten yetki istendi. Yetki CHP’li meclis üyelerinin “ret” oylarına karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

İlgisi yok denilen belediye borcu kapatmaya çalışıyor

Zeytinburnu CHP meclis üyesi Hüseyin Üsküdar, teklife itiraz ederek, bu yetkinin hazineye ilçedeki ilkokul, park gibi donatı alanları ve bağış yapılan arsaların yani kamunun arazilerinin devrinin de yapılabilmesini kapsadığını belirterek “Hazinenin haberi olmadan satılan binaların paralarını KİPTAŞ aldı. 10 yıldır bu meseleyi düzeltemiyorsunuz. Şimdi belediye başkanı Zeytinburnu’nun bir kuruş kâr etmediği yerde protokol yetkisi istiyor. Maliye Bakanlığı’nın bir arazisinin hokus pokus edilerek üzerine konut yapılan ve bakanlığın zararın karşılanması için protokol yapılması isteniyor. ‘Belediyenin bu projeyle hiç ilgisi yok, KİPTAŞ’ın yeri’ deniyordu. Şimdi belediye borcun çoğunu kapatmaya çalışıyor. Ayrıca, Maliye 455 konut üzerinde ipotek koydu. Zararın karşılanmasının ardından tapular iade edilecek” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeytinburnu-belediyesi-zararini-hazine-maliyla-odeyecek_163608.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!