Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mavi Baretler Sahiplerini Buldu

Türkiye Hazır Beton Birliği 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması sonuçlandı. Yapılan değerlendirmelerin ardından 10 hazır beton tesisi Mavi Baret İş Güvenliği Ödülü'ne layık görüldü.

yapi.com.tr

Ödüller

Mavi Baretler Sahiplerini Buldu Mavi Baretler Sahiplerini Buldu

İş kazaları sonucu ölümlerde sadece El Salvador ve Cezayir’i geçemeyen Türkiye’de, Avrupa’ya örnek olacak bir ilke imza atan Türkiye Hazır Beton Birliği, 2. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri’ni verdi. THBB’nin, iş kazalarını önlemek, sektörde faaliyet gösteren hazır beton tesislerini iş güvenliği açısından bilgilendirmek, teşvik etmek ve tesislerin yeterliliğini ölçmek amacıyla düzenlediği Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’nda ödül almaya layık görülen tesislere ödülleri 5 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun’un da katıldığı yarışmada, Çimsa Tece hazır beton tesisi birinci, Çimsa Aksaray hazır beton tesisi ikinci, Çimsa Pamukova hazır beton tesisi ve Çimsa Misis hazır beton tesisi üçüncü oldu. Dereceye giren ve aynı zamanda Uluslararası Temsil Ödülü sahibi de olan bu tesisler THBB’nin üyesi olduğu ve Yönetim Kurulu’nda yer aldığı Avrupa Hazır Beton Birliği’nin (ERMCO) yarışmalarında ülkemizi temsil edecek.

Yarışmada, Akçansa (Betonsa) Büyükçekmece hazır beton tesisi, Akçansa (Betonsa) Kemerburgaz hazır beton tesisi, Akçansa (Betonsa) Samsun hazır beton tesisi, Batıçim (Batı Beton) Urla hazır beton tesisi, KİBSAŞ (Kar Beton) Sancaktepe hazır beton tesisi, Nuh Beton Tüpraş hazır beton tesisi de Mavi Baret İş Güvenliği Ödülü aldılar.

Türkiye’de kaliteli ve standartlara uygun hazır beton üretilmesi ve kullanılması için çeyrek asırdır çalışmalarını sürdüren, 25 yıllık tecrübesiyle sektörüne önemli hizmetler veren THBB, “2. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri” ile iş sağlığı ve güvenliği açısından Türkiye’nin en başarılı tesislerini tescilledi. İstanbul’da düzenlenen ödül törenine THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ve THBB üyelerinin yanı sıra ödül alan firmaların temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Törende, yarışmaya katılan firmalardan Batı Beton, Betonsa, Çimsa, Kar Beton ve Nuh Beton ödül aldı.

Türkiye, iş kazalarında başı çekiyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Çalışma Örgütü'nün (ILO) yaptığı araştırmaya göre Türkiye, iş kazaları konusunda başı çekiyor. İş kazalarında Avrupa'da lider konumundaki Türkiye dünya ölçeğinde de üçüncü sırada yer alıyor. Uluslararası çalışma örgütü verilerine göre Türkiye iş kazaları sonucu ölümlerde sadece El Salvador ve Cezayir’i geçemiyor. Türkiye’de en fazla işçi ölümü ve iş kazalarının üçte biri inşaat sektöründe meydana geliyor. Tüm iş kazalarının yüzde 1,6′sı ölümle sonuçlanırken inşaat sektöründeki iş kazalarının yüzde 4,7′si ölümle sonuçlanıyor. Bu tabloya kayıtsız kalmayan Türkiye Hazır Beton Birliği, Türkiye’deki bütün hazır beton firmalarını Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’nda buluşmaya ve tesislerini denetime açmaya davet etti.

Törende konuşan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, THBB üyesi tüm hazır beton tesislerinde AB standartlarına uygun üretim yapıldığını, teknik, çevre, iş sağlığı-işçi güvenliği, yasal ve etik kriterleri eksiksiz yerine getirildiğini vurgulayarak; “THBB üyeliği firmalara ciddi yükümlülükler getirmektedir. Hazır beton sektöründeki firmalar, üyemiz olarak bağımsız ve ciddi bir denetimden geçerek kalitelerini tescil ettirmiş olmaktadır. Yarışmalar düzenleyerek, üyelerimizin, kalite, çevre, iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uygun üretim konusunda sürekli kendilerini yenileyen, geliştiren ve bu kuralları içselleştiren firmalar olmasını istiyoruz” dedi.

Hazır beton sektöründe iş güvenliği önem arz ediyor

İş kazalarını önlemek insan sağlığına, insan hayatına verilen değerin altını çizmek adına ilk kez 2010 yılında “Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması” düzenlediklerini ifade eden Işık, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl, Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri Yarışması’nın ikincisini düzenledik. Bu yarışmayı neden yapıyoruz; çünkü inşaat sektörü ağır iş kazalarının çok olduğu bir sektördür ve hazır beton sektörü inşaat sektörünün en temel kollarından biridir. ‘Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği’ kapsamında ve ‘tehlikeli sınıf’ kategorisinde olan hazır beton sektöründe yaklaşık 30 bin kişi çalışıyor. Son yıllarda hızla büyüyen hazır beton sektörü için birçok konuyla birlikte iş güvenliği konusu da önem arz ediyor. Yarışmaya katılan firmalar, işletmelerinin iş güvenliği ve ilgili mevzuat açısından da ne durumda olduklarını görerek, eksikliklerini giderme yolunda da hizmet almış oldular. Yapılan değerlendirmeler neticesinde bugün burada 10 hazır beton tesisi Mavi Baret İş Güvenliği Ödülü aldı. Bugün bu nitelikli ödülü almaya layık görülen tesisleri tebrik ediyor, tüm firmaları tesislerini denetimlerimize açmaya davet ediyorum.”

Türkiye’deki bütün tesislerin katılabildiği yarışmada, uzman denetçiler tarafından 2013 yılı Mayıs ve Haziran aylarında denetlenen ve dereceye giren tesisler ödüllerini THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık’ın elinden aldı. Denetçilere de teşekkür plaketi takdim edildi. Avrupa’da ve ülkemizde hazır beton sektöründe bir ilk olan “Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması”nda Uluslararası Temsil Ödülü kazanan ilk dört tesis, THBB’nin üyesi olduğu ve Yönetim Kurulu’nda yer aldığı Avrupa Hazır Beton Birliği’ne (ERMCO) bildirilecek.

Mavi Baret İş Güvenliği Ödülü Kazanan Tesisler

2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Birincisi & Uluslararası Temsil Ödülü

Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş.

TECE Hazır Beton Tesisi

2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması İkincisi & Uluslararası Temsil Ödülü

Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş.

AKSARAY Hazır Beton Tesisi

∙ 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Üçüncüsü & Uluslararası Temsil Ödülü

Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş.

PAMUKOVA Hazır Beton Tesisi

∙ 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Üçüncüsü & Uluslararası Temsil Ödülü

Çimsa Çimento San. Tic. A.Ş.

MİSİS Hazır Beton Tesisi

∙ 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Ödülü

Akçansa Çimento San. Tic. A.Ş. (Betonsa)

Büyükçekmece Hazır Beton Tesisi

∙ 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Ödülü

Akçansa Çimento San. Tic. A.Ş. (Betonsa)

Kemerburgaz Hazır Beton Tesisi

∙ 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Ödülü

Akçansa Çimento San. Tic. A.Ş. (Betonsa)

Samsun Hazır Beton Tesisi

∙ 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Ödülü

Batıçim Batı Anadolu Çimento San. Tic. A.Ş. (Batı Beton)

Urla Hazır Beton Tesisi

∙ 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Ödülü

KİBSAŞ Karadeniz İnş. Ve Beton San. Ve Tic. A.Ş. (Kar Beton)

Sancaktepe Hazır Beton Tesisi

∙ 2. Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması Ödülü

Nuh Beton A.Ş.

Tüpraş Hazır Beton Tesisi

 

 


 

 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/mavi-baretler-sahiplerini-buldu_114643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!