Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Dünyada 'En' Olan Bir Ülke Olduk"

Beton Ankara 2014 Fuarı'nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "Dünyada 'en' olan bir ülke olduk. Deve dişi gibi ülkeler, şirketler var, kolay değil. Benim müteahhidim bunların arasına girmiş, sivrilmiş ve 'en' olmuş önlere geçmiş. Onları binlerce kere kutluyorum" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Dünyada 'En' Olan Bir Ülke Olduk"

Foto: Mehtap Yılmaz (AA)

ATO Congresium'da düzenlenen Beton Ankara 2014 Fuarı, dün (17 Nisan Perşembe) kapılarını açtı. Burada yaptığı konuşmada eski bir inşaat mühendisi olduğunu hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Mühendislik okurken kullanamadığımız enstrümanları şimdi ilkokula giden çocuklarımız kullanıyor. Bu gelişme inşaat sektörüne de yansıdı. Dünyada 'en' olan bir ülke olduk. Deve dişi gibi ülkeler, şirketler var,  kolay değil. Benim müteahhidim bunların arasına girmiş, sivrilmiş ve 'en' olmuş önlere geçmiş. Onları binlerce kere kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"THBB'yi bakanlığın yan kuruluşu gibi kabul ediyorum"

Milletvekilliği döneminde, deprem komisyon başkanlığı yaptığını anlatan Güllüce, hazır beton sektöründeki gelişmeler sayesinde artık yapılan binaların da daha güvenli olduğunu söyledi. Türkiye Hazır Beton Birliği'ni (THBB) bakanlığın yan kuruluşu gibi kabul ettiğini ifade eden Güllüce, birliğin dünyaya açılmasında üzerine düşen ne varsa yapacağını ve birlikte hareket etmekten onur ve mutluluk duyacağını dile getirdi.

Bakanlığa gelen her yabancıya Türk mühendis ve müteahhitlerin becerilerini anlattığını belirten Güllüce, "Türkiye'deki gelişme artık bize yetmez. İnanıyorum ve tahmin ediyorum ki sizler de bunun farkındasınız. Dünyada nerede insan yaşıyorsa oraya ulaşmalıyız, 787 bin kilometrekare bizim vatanımızdır. Ekonomik olarak bütün dünyayı vatan kabul edip, açılarak bilgi, kalite ve becerimizi ihraç etmemiz lazım" şeklinde konuştu.


"Sektör yüzde 550 büyüdü"

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de hazır beton sektörünün geçen 25 yıl içinde yüzde 550 büyüyerek yaklaşık 100 milyon metreküplük kapasiteye ulaştığını kaydetti. Sektördeki ivmenin, yapı stoğunu nitelik, kalite ve sağlamlık açısından çok farklı yerlere getirdiğini belirten Özdebir, "15-20 yıl önce hayal edemeyeceğimiz, ülkemizde görmeye alışık olmadığımız yüksek binaların adeta 1 yıl içinde tamamlandığına şahit oluyoruz" dedi.

THBB Başkanı Yavuz Işık ise bu yıl ilk defa Ankara'da gerçekleştirilen fuara 39 firmanın katıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, ASO Başkanı Özdebir ve THBB Başkanı Işık birlikte kesti. İnşaat, hazır beton, makine, ekipman, hizmet ve donanımların sergilendiği fuar, yarın (19 Nisan Cumartesi) sona erecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyada-en-olan-bir-ulke-olduk_119502.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!