Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye Hazır Beton Birliği 25 Yaşında

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 25. yaşını Swissotel’de düzenlenen bir geceyle kutladı. THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını temsilen Müsteşar Yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı da katıldı.

yapi.com.tr
Türkiye Hazır Beton Birliği 25 Yaşında

Yavuz Işık elde edilen başarıların ve THBB’nin geldiği noktanın haklı gurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, THBB'nin 25 yıldır yaptığı çalışmaları özetledi. "THBB’nin kurulduğu yıllarda 30 tesis yılda sadece 1,5 milyon metreküp hazır beton üretiyordu. Bugün 980’den fazla tesisin üretimi 93 milyon metreküpü geçmiştir" diyen Işık, bugün yaklaşık 8 milyar lira ciroya sahip olan sektörün 30 binden fazla kişiye istihdam sağladığını kaydetti. Türkiye'nin hazır beton üretimiyle 2009 yılından bu yana Avrupa’da birinci sırada yer aldığını, dünyada ise 2012 yılında Çin ve ABD’nin ardından üçüncü sıraya yükseldiğini vurgulayan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"Birliğimiz, kaliteli beton üretimini sağlamak için 2007 yılında akredite ve örnek bir 'Yapı Malzemeleri Laboratuvarı' kurmuştur. Laboratuvarımızda, tüm beton, çimento, agrega, su, uçucu kül ve kimyasal katkı deneyleri yapılmakta ve kalibrasyon hizmetleri verilmektedir. Laboratuvarımız başta THBB üyeleri olmak üzere, tüm hazır beton ve inşaat sektörüne hizmet vermektedir. Bu yıl Yıldız Teknik Üniversitesi Teknokent’ine taşıdığımız laboratuvarımızda kentsel dönüşüm atıklarının geri dönüşümü gibi Ar-Ge çalışmalarına imza atıyor, 3. Köprü gibi büyük projelerin deneylerini yapıyoruz”.

YavuzYavuz Işık"Yurtiçinde ve yurtdışında sektörü başarıyla temsil ettik"

Işık, Birliğin kurulduğu ilk yıllardan bu yana sektörü çevre bilinci yüksek bir sektör haline getirmek için ‘Yeşil Nokta Çevre Yarışması’, iş kazalarını önlemek amacıyla ‘Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’, estetik yapılaşmaya ve yaşam alanlarının güzelleşmesine verdiği önem ile 'Mimarlık Ödülleri' vererek mimari açıdan estetik ve doğru beton uygulamalarını teşvik ettiğini vurguladı. Yurtiçinde yürütülen çalışmaların yanısıra uluslararası alanda da Türkiye’yi ve sektörü başarıyla temsil ettiklerini vurgulayan Işık; “Bu yıl, Beton 2014 Fuarı’nın çalışmalarına başladık. Fuar, 17-19 Nisan 2014 tarihlerinde Congresium Ankara’da gerçekleşecek. Ayrıca sektörümüz için çok önemli bir organizasyon olan ERMCO 2015 Kongresi’ni Türkiye’ye kazandırdık. Avrupa hazır beton sektörünün temsilcilerinin katılacağı ERMCO 2015 Kongresi’ni İstanbul’da düzenleyerek, ülkemizi ve sektörümüzü en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

MuazzezMuazzez Ersoy, şarkılarıyla geceyi renklendirdiTHBB'ye emeği geçen isimler unutulmadı

25. yıl özel gecesinde, THBB’ye emeği geçmiş isimler de unutulmadı. Birliğe değerli katkılarından dolayı 'Onur Üyesi' unvanı alan isimlere plaket takdim edildi. 2001 - 2003 yılları arasında THBB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapmış olan Mürsel Öztürk, 2003 - 2005 yılları arasında THBB Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Hakan Gürdal, 2005 - 2011 yılları arasında THBB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Paksoy, 2011 - 2013 yılları arasında THBB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Güleryüz, 'Onur Üyesi' plaketlerini Başkan Yavuz Işık’ın elinden aldı.

THBB’de 10 yılı aşkın süredir Yönetim Kurulu Üyeliği  yapan Ramazan Yücel, Cüneyt Ertuğrul, Cengiz Koca, Hulusi Demir, Mehmet Ali Onur, Necip Terzibaşıoğlu ve uzun yıllar Birliğin Genel Sekreterliğini yürüten, halen 'Danışman-Murakıp' olarak görevine devam eden Ferruh Karakule’ye 'Onur Üyeliği' plaketi takdim edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-hazir-beton-birligi-25-yasinda_113850.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!