Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Siemens’in 'Dikey Bahçeler' Projesine Felis Ödülü

Siemens Ev Aletleri, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İstanbul’un Tarlabaşı bölgesine kurduğu canlı dikey bahçe ile Felis Ödülleri’nde 'En İyi Açıkhava Medya Kullanımı' kategorisinde Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.

yapi.com.tr

Ödüller

Siemens’in 'Dikey Bahçeler' Projesine Felis Ödülü Siemens’in 'Dikey Bahçeler' Projesine Felis Ödülü

Siemens Ev Aletleri, bu yıl yedincisi düzenlenen MediaCat Felis Ödül Gecesi’nde ödül sevinci yaşadı. Yeşil alanlara duyulan ihtiyaca dikkat çekmek, doğa ve çevre bilincinin güçlenmesine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye’nin canlı bitkilerden oluşan ilk ‘dikey bahçe’ outdoor uygulaması, Siemens Ev Aletleri’ne 'En İyi Açıkhava Medya Kullanımı' kategorisinde Başarı Ödülü’nü kazandırdı.

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen MediaCat Felis ödül töreninde Siemens Ev Aletleri’nin ödülünü Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya aldı. Bunun, bugüne kadar aldıkları en anlamlı ödüllerden biri olduğunu belirten Ayşe Özkaya, şunları söyledi:

“Doğa için doğal fikirlerle geleceğimiz için yüksek enerji ve su tasarrufu sağlayan, bununla kalmayıp projeler ile doğal kaynakların ve çevrenin korunması için çalışmaya devam eden bir marka olarak Felis organizasyonunda aldığımız ödülden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ürettiğimiz her şeyin içinde doğayı ve dünyanın geleceğini gözeten bir fikir olmasına özen gösteriyoruz. Bunun için kurucumuz Werner von Siemens’in ‘İnsanlığa hizmet adına gelişim için çalışmak’ mottosu bize yol gösteriyor. Dikey Bahçeler çok inandığımız, ekip olarak büyük bir emek harcadığımız ve başarısını önce sektörümüzde, tüketici gözünde, şimdi ise bizi gururlandıran bu prestiji ödülle kanıtlayan bir proje. Siemens Ev Aletleri’nin çevre için çalışmaya devam edeceğini belirtmek istiyorum. Bu gece bize ödül mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ederim.”

20 günlük bir tasarım süreci, 35 gün süren uygulama çalışması

Siemens’in dikey bahçesi, yaklaşık 20 günlük bir tasarım sürecinin ardından, 35 gün süren uygulama çalışmaları ile Tarlabaşı bölgesinde tarihi bir bina cephesinde kuruldu. Bahçe için özel profiller üretildi, su geçirmez PVC paneller kullanıldı. PVC panellerin üzerine, ithal özel karışımlı keçeler döşendi; otomatik sulama ve gübreleme sistemi entegre edildi. Keçelerin üzerine açılan, mini ceplerin içine, genel tasarıma uygun şekilde 4000 canlı bitki topraklarından arındırılarak tek tek yerleştirildi. Dikey bahçenin üst bölümünde bulunan, martı sembolleri ve alt bölümünde bulunan Siemens logosu, dikey bahçeler için dünyada ilk kez uygulanan özel bir dikim modeli ile şekillendirildi.

Duvara topraksız olarak dikilen bitkiler için bu projeye özel olarak üretilen, makro ve mikro besin elementlerini içeren özel karışımlı besin çözeltileri kullanıldı. Bitkiler belirli aralıklarla devreye giren, gereksinim duydukları su ve besin maddelerini otomatik olarak tüm yüzeye ileten otomatik sulama ve gübreleme sistemi yaşamlarını sürdürdü.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/siemensin-dikey-bahceler-projesine-felis-odulu_102207.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!