Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Konut Konferansı 2010"

Düzenli olarak Türkiye’de yapı, gayrimenkul, inşaat, mimarlık sektörlerinin önde gelen temsilcilerini buluşturacak nitelikli toplantılar düzenleyen Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) sektörde bilgi paylaşımı, iletişim ve tanıtım ortamı sağlayan bu nitelikli toplantılar kapsamında “Konut Konferansı” düzenleyecek. YEM, sektörde kalite ve farklılaşmanın

yapi.com.tr
1

Toplantılar

"Konut Konferansı 2010"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Ekim 2010 09:00
BİTİŞ TARİHİ: 21 Ekim 2010 19:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: YEM
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70
+ Ajandama Ekle

BR>Konut Konferansı’ndan Satır Başları

“Konutta Geleceğin Ayak İzleri” Paneli

Soyak Holding CEO’su ve GYODER İcra Kurulu Üyesi M.Emre Çamlıbel’in yöneteceği “Konutta Geleceğin Ayak İzleri” başlıklı oturumda, panelistler finansçı Tony Ciochetti, (MIT Gayrimenkul Merkezi Başkanı), Makine Mühendisi Prof.Dr. Pınar Mengüç (Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Başkanı), Geliştirici Marc Vlessing (Pocket) ve Mimar Tatsuya Yamamoto, (TAGO Mimarlık) konut sektörünün genel finansal değerlendirmesi ışığında; geleceği üzerinde en önemli etki alanını yaratan tasarımı enerji ve sosyal boyutları ile tartışacaklar.

“Markalaşan Konut Kazanıyor!” Paneli

Ülkemizde konut arzında kalitenin yükseltilmesi, tüketiciye uygun fiyatlı ve kaliteli konutlar sunulmasının en önemli adımı markalaşmadan geçiyor. Konut Konferansı 2010’da düzenlenen “Markalaşan Konut Kazanıyor!” başlıklı panelde, oturum başkanı yüksek mimar Banu Binat (Genel Koordinatör|TAG Platform) ve panelistler Haluk Çelebioğlu (Siemens Ev Aletleri Satış Direktörü), Ali Dumankaya (Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi), Bünyamin Derman (DB MİMARLIK kurucu ortağı) ile Autodesk Türkiye Genel Müdürü Tolunay Tomruk, marka konut kavramını masaya yatıracak ve tasarımın, malzeme seçiminin, dijital görselleştirmenin konutta markalaşmaya ve konut pazarlamasına katkısını irdeleyecekler.

“Konut Tasarımı ve Planlama” – İstanbul’a Özel Çözümler

Konut Konferansı kapsamında yapacakları anahtar konuşmalarda Christophe Egret ve David West, İstanbul ve Londra’yı metropol olarak karşılaştıracaklar. Her iki kentin eşiklerini göz önünde bulundurarak “Konut Tasarımı ve Planlama” kapsamında genel yaklaşım konusundaki deneyimlerini izleyicilerle paylaşacaklar. “Konut”un yalnızca bir barınma mekânı, tasarım sorunsalı olmadığını; kentin büyüyen, küçülen organik bir parçası olduğunu ve bu yüzden kentsel planlama boyutunu gözden kaçırmadan sürdürülebilir biçimde tasarlanması gerektiğine inanan Egret ve West bu çizgide tasarladıkları New Islington Millenium Köyü, Manchester Holt Town, Middleheaven Docks ve Earls Court gibi tasarımlarını paylaşacaklar. Ayrıca İstanbul’a özel yapacakları inceleme ışığında, İstanbul’a özel geliştirilebilecek yaklaşımlar konusunda da öngörüde bulunacaklar.

“Konut Tasarım Standartları”

“Yılın Mimarlık Ofisi”, “Yılın Düşük Gelirli Konut Tasarımcısı”, “Yılın Mimarı”, “RIBA Ulusal Mimarlık Ödülü”, “Avrupa Kentsel Mekân Ödülü” sahibi ve Londra belediyesi için hazırlığı henüz tamamlanan “Konut Tasarım Rehberi”nin de danışma kurulu üyesi tecrübeli Mimar Simon Allford, Konut Konferansı’nda “Konut Tasarım Standartları” konusunda bir anahtar konuşma yapacak. Standartlar konusunda temkinli ve gerçekçi bir bakış açısına sahip Simon Allford, oluşturulan standartların minimum gereksinmeleri tanımlamak hedefi ile ortaya konuyor olmalarına rağmen, sektör koşulları nedeni ile zamanla maksimum hedefleri tanımladıklarını belirtecek. Buna bağlı olarak da tasarımcılara ölçülerle net ifade edilemeyecek, duyulara hitap eden, ancak konutlarda yaşamsal önemi olan koku, ışık, ses gibi kavramların standartlaştırılması konusunda ipuçları verecek.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/konut-konferansi-2010_80705.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • YEM yine herzamanki gibi, sponsorlarıyla birlikte çok başarılı, verimli,yol gösterici, ve mesleğinde lider insanları bizlerle tanıştırma fırsatı yaratmıştır. YEM'e, emeği geçen çalışanlarına ve Sponsorlarına çok teşekkür ediyorum. Saygılar. Emirhan Tijen TEPELİ OMCAM MAKİNE VE MOZAİK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. İşletme Müdürü Tasarımcı YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!