Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Sıfır Enerjili Binalar'ın Formülleri Bu Zirvede

Pazar hacmi 1.3 trilyon dolara ulaşacak 'Sıfır Enerjili Binalar'ın formülleri için uluslararası platformdan uzmanlar İstanbul’da toplanıyor. Net sıfır enerjili binalar, İstanbul Harbiye Askeri Müze Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Akdeniz Ülkeleri Uluslararası İklimlendirme Kongresi CLIMAMED’de ele alınacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

'Sıfır Enerjili Binalar'ın Formülleri Bu Zirvede
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 3 Ekim 2013
BİTİŞ TARİHİ: 4 Ekim 2013
YER: Harbiye Askeri Müze Kongre Merkezi, Valikonağı Caddesi, İstanbul
DÜZENLEYEN:

Akdeniz Ülkeleri Tesisat Mühendisleri Dernekleri (AICARR – İtalya,  AICVF – Fransa,  APIRAC – Portekiz,  ATECYR – İspanya,  TTMD – Türkiye)

WEB ADRESİ:

climamed.org/tur/

+ Ajandama Ekle

“Climamed Kongresi, Türkiye’de ilk kez düzenleniyor. TTMD’nin ev sahipliği yapacağı kongreye uluslararası alanda da rekor sayıda katılım gerçekleşti ve Amerika’dan Japonya’ya toplam 21 ülkeden 159 bildiri özeti geldi. Kongrede 78 bildiri, 12 poster sunulacak. Ayrıca, Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz ve Fransa’nın katılacağı ‘yaklaşık sıfır enerjili binalar’ konulu bir de panel düzenlenecek”.

“Enerjide Dışa Bağımlıyız”

Türkiye'nin yılda 82 milyar dolar enerji tükettiğine dikkat çeken Ünlü, "Bunun 60 milyar doları ithal. Bu da bizim enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğumuzu gösteriyor. Tüketilen enerjinin yüzde 35’lik bölümü binalarda, yüzde 36'sı sanayide kullanılıyor. Yüzde 71’lik bölümü ise iklimlendirme mühendislerinin kontrolünde. Bu nedenle bizlere çok önemli görevler düşüyor” dedi. Türkiye’nin enerji yoğunluğu değerlerinin AB ülkeleri ortalamalarından çok uzak olduğunu belirten Ünlü, enerji kayıplarının önüne geçilebilmesi için birçok sahada iyileştirmeler yapmak zorunda olduğumuzu ve fosil yakıtlar yerine yenilebilir enerji kullanımının artırılması gerektiğini söyledi.


"Klasik sistemleri artık unutun"

Türkiye’de çeşitli bölgelerden elde edilen enerji tüketim değerlerini AB ülkeleri ile kıyaslayarak örnekleyen TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Türkmen de, doğal gaz çevrim santrallerinde elektrik üretimi için harcanan enerji sırasında gökyüzüne attığımız ısıyı tekrar kullanarak büyük tasarruf sağlama potansiyeline sahip olduğumuza dikkat çekti. Türkmen, klasik sistemlerin artık unutulması gerektiğini söyleyerek, “Kendi enerjisini üreten binalar tasarlamamız lazım. Klasik sisteme göre ilk yatırım maliyeti yüzde 30 daha pahalı; ancak 3-4 sene içerisinde bu bedel amorti ediliyor ve gelecek her yılda yüzde 40 daha fazla verim alınıyor” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/sifir-enerjili-binalarin-formulleri-bu-zirvede_112844.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!